E.ON a investit 600.000 de euro pentru iluminat modern in 11 scoli din sapte judete

E- onScoala Mircea Elide Satu Mare-EnergieCompania E.ON Romania a continuat proiectul „Energie in scolile copilariei”, in acest an, 11 licee si scoli din 10 localitati din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Bacau, Neamt, Vaslui si Satu Mare fiind dotate cu sisteme noi de iluminat, moderne si economice. Modernizarea sistemelor de iluminat a insemnat achizitia si montarea a 6.000 de corpuri de iluminat si a aproximativ 15.000 de tuburi cu led, suma totala investita de E.ON Romania fiind de circa 600.000 de euro. Scolile incluse in proiect, 7 din mediul urban si 4 din mediul rural, au fost selectate impreuna cu autoritatile locale, fiind alese unitatile de invatamant la care in ultimii 5 ani nu au fost modernizate sursele de iluminat, acestea fiind vechi si ineficiente.

Dan Morari, director general al E.ON Energie RomaniaCopiii si educatia lor au fost mereu o prioritate in cadrul proiectelor noastre destinate comunitatii, pentru ca noi consideram ca investind in educatie investim in viitor. Acest proiect demonstreaza ce trebuie facut pentru ca unitatile de invatamant sa aiba facturi mici pentru iluminat si in acelasi timp avand grija fata de calitatea vietii si fata de mediu, ceea ce exprima pe deplin valorile in care credem”, a declarat Dan Morari, director general al E.ON Energie Romania.

Tehnologia led asigura o economie considerabila de energie, consumul fiind cu circa 50% mai scazut decat iluminatul cu becuri fluorescente si cu circa 80% mai mic decat cel clasic, cu becuri incandescente. Totodata, durata medie de viata a tuburilor cu led este intre 40.000 si 70.000 ore, comparativ cu 15.000 de ore cat este durata de functionare a tuburilor neon fluorescente si 750 ore pentru becurile incandescente traditionale.

Prin proiectul „Energie in scolile copilariei”, una dintre cele mai ample si dinamice initiative ale E.ON Romania dedicate sustinerii sistemului de invatamant din Romania, 14.000 de copii si cadre didactice din 28 de institutii de invatamant au beneficiat, pana in prezent, de sisteme noi de iluminat. Incepand cu anul 2012 au fost montate circa 9.300 de corpuri de iluminat si 22.000 de tuburi fluorescente, respectiv cu leduri, valoarea totala a investitiei fiind de circa 860.000 de euro.

Proiectul completeaza demersurile E.ON Romania pentru educarea tinerei generatii, reprezentand o abordare pragmatica a informatiilor transmise co-piilor in cadrul proiectului educational „Energie pentru viata”. Prin proiectul „Energie pentru viata”, demarat in 2008 si care a fost o premiera in Romania, zeci de mii de copii au invatat de la voluntari E.ON in baza unor manuale speciale, elaborate si finantate de catre companie, despre tipurile de energie, regulile de siguranta in domeniul gazelor naturale si energiei electrice, mediul inconjurator.

E.ON Romania a derulat numeroase alte proiecte pentru facilitarea accesului copiilor la educatie, reducerea ratei absenteismului scolar, precum si acordarea de burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la invatatura. De la intrarea pe piata locala, in urma cu 10 ani, E.ON Romania a sustinut cu aproape 3,5 milioane de euro domeniul educatiei, in total compania investind peste 7,8 milioane de euro in proiecte de responsabilitate corporatista destinate comunitatilor unde este activa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.