E.ON atrage atentia asupra pericolelor date de cosurile de fum necuratate

E.ON Romania, in parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), a dat startul campaniei nationale de informare si constientizare a populatiei: „RISC. Siguranta NU e un joc de noroc!“. Aceasta isi propune sa traga un semnal de alarma asupra riscurilor majore la care cetatenii se expun atunci cand exploateaza cosuri de fum neprotejate fata de elementele combustibile, neetansate sau necuratate, aparate electrice defecte sau improvizate, precum si in cazul utilizarii necorespunzatoare a mijloacelor de incalzire care functioneaza pe baza de gaz sau alte tipuri de combustibil. Statisticile evidentiaza faptul ca din cele aproximativ 4.200 de incendii produse in perioada ianuarie -octombrie 2013, nu mai putin de 1.760 au avut la origine aceste cauze. Necuratarea cosurilor de fum si a canalelor de evacuare a gazelor arse este cauza cea mai frecventa a producerii intoxicatiilor si asfixierilor cu monoxid de carbon.

„Cel mai mare pericol al utilizarii necorespunzatoare a gazelor naturale il constituie monoxidul de carbon, mai ales in timpul sezonului rece, odata cu punerea in functiune a instalatiilor de incalzire. Siguranta consumatorilor reprezinta pentru noi o continua preocupare. Campania de informare a plecat de la ideea ca prevenirea unor cazuri grave este la indemana fiecarui consumator, daca respecta regulile de siguranta”, a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.

Potrivit statisticilor IGSU, in urma incendiilor la locuinte produse in primele zece luni ale acestui an au rezultat 476 de victime, dintre care 132 si-au pierdut viata. In aceeasi perioada a anului trecut, in cele 4.978 de incendii produse au fost ranite 413 persoane, iar 168 dintre acestea au decedat.

Campania vizeaza cu prioritate mesaje care insista pe importanta repararii, izolarii termice si curatarii periodice a cosurilor de fum mai ales in perioada de utilizare intensa a mijloacelor de incalzire, de cel putin doua ori pe an, o data obligatoriu inainte de inceperea sezonului rece si numai cu firme sau persoane fizice autorizate.
Demersul este inscris in seria de actiuni dezvoltate si implementate in cadrul campaniei “R.I.S.C.- Renunta. Improvizatiile sunt Catastrofale!”, initiata de cei doi parteneri in urma cu un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.