- A fost înlocuit sistemul de iluminat clasic din 45 de hale ale companiei din județele Cluj și Sălaj;
- Consumul de energie se va reduce cu peste 70%, iar amprenta de carbon se va diminua cu peste 230 tone/an;
E.ON Energie România a finalizat unul dintre cele mai mari proiecte de smart lighting din România, în cadrul unui parteneriat în valoare de peste 500.000 de euro cu producătorul de carne de pasăre Oncos Transilvania, din județul Cluj,
Printre beneficiile noului sistem de iluminat se numără reducerea costurilor cu energia electrică, creșterea calității luminii, respectiv a confortului în mediul de lucru. Astfel, sistemul interior de iluminat existent a fost înlocuit cu unul modern, prin implementarea soluției de iluminat inteligent E.ON Lighting, o soluţie eficientă bazată pe corpuri cu tehnologie LED şi sisteme de control inteligent, wireless.
Corpurile de iluminat clasice din cele 45 de hale pentru broileri (pui de carne) din fermele Corușu, Gilău, Jucu, Lomb (jud. Cluj) și Panic (jud. Sălaj) au fost înlocuite cu circa 1.800 corpuri de iluminat moderne, cu LED-uri încorporate.
În acest fel, compania își va reduce emisiile de carbon cu peste 230 tone/an și consumul de energie cu peste 70%.
“Sustenabilitatea este în centrul preocupărilor și demersurilor pe care le inițiem și de aceea venim în sprijinul partenerilor noștri cu proiecte, produse și soluții inovatoare de energie menite să reducă emisiile de carbon și totodată consumul de energie. Prin tot ceea ce facem dorim să contribuim la crearea unui viitor mai verde, mai sustenabil„, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.
Noul sistem de iluminat respectă condițiile stricte de iluminat impuse la nivel internațional prin ghidul pentru crescătorii de broileri Aviagen. De aceea, se va implementa și un sistem electronic de control al nivelului de iluminat, în funcție de etapele de creștere a broileri-lor.
Sistemul de control este foarte ușor de instalat și operat în ferme, deoarece asigură transmiterea prin semnal radio a comenzilor (wireless), nefiind astfel necesară instalarea de cabluri suplimentare pentru transmisia de date. De asemenea, sistemul permite o automatizare a acestui proces și elimină aproape integral intervenția umană.