E.ON Energie Romania: De Ora Pamantului, romanii ar putea economisi 1,4 milioane kilowati-ora

Eon - Ora Pamantului 2017Cu ocazia evenimentului Ora Pamantului, pe 25 martie, de la 20.30, oamenii din intreaga lume vor stinge luminile timp de o ora. In mod ipotetic, daca acest lucru s-ar intampla in toate gospodariile romanilor, in acest interval de numai o ora s-ar putea economisi, conform estimarilor, 1,4 milioane de kilowati-ora de energie, ceea ce corespunde cu circa 400 de tone de emisii CO2.

Cantitatea de energie pe care gospodariile romanilor ar putea sa o economiseasca in timpul Orei Pamantului ar fi suficienta, de exemplu, pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an intreg sau pentru functionarea iluminatului public intr-un oras cu 300.000 locuitori timp de trei luni ori pentru a tine aprins permanent un singur bec economic LED  timp de 32 de mii de ani.

Ora Pamantului este un gest simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze ce rol important avem in protejarea mediului. Sunt lucruri pe care le putem influenta in mod semnificativ prin schimbarea comportamentului nostru, folosind energia in mod efficient. Sunt multe lucruri, in aparenta marunte, dar care ne ajuta sa economisim energie si asta se va reflecta in factura! Incarcatoarele lasate in priza consuma energie chiar daca nu ne incarcam telefonul, la fel si aparatele electrocasnice lasate in stand by. Si fiindca un sfert din consumul de curent din gospodarie este dat de functionarea frigiderului, iar 10% de masina de spalat, putem reduce costurile folosind aparatura electrocasnica de clasa energetica superioara”, a declarat Dan Morari, director general al E.ON Energie Romania.

Un bec clasic de 100 KWh consuma anual 100 W, dar din aceasta cantitate doar 6% este transformata in lumina, restul de 94% se pierde! De aceea, este de preferat sa trecem la iluminatul inteligent cu LED-uri care consuma doar 20% din energia pe care o foloseste un bec clasic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.