E.ON Energy Globe Award Romania: Asociatia EcoStuff a primit Marele premiu

e-on-energy-globe-award-romania_frank-hajdinjakE.ON Energy Globe Award Romania si-a anuntat castigatorii in cadrul unei Gale desfasurate la Palatul Regal din Bucuresti, eveniment la care au participat reprezentanti ai mediului de afaceri, universitar, cultural si guvernamental. Marele castigator al competitiei, cel care va reprezenta Romania la etapa internationala a Energy Globe Award, programata in 2017 la Monaco, este Asociatia EcoStuff Romania, cu proiectele Zero waste school & Keep Danube clean – Bike Tour.

In competitie au fost inscrise peste 150 de proiecte. Acestea au fost analizate si triate de catre un juriu independent, care a intocmit o lista cu proiectele finaliste, cate trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din concurs. Departajarea lor s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau in calcul atractivitae-on-energy-globe-award_marele-premiutea proiectului, gradul sau de inovare, potentialul de replicare a respectivei initiative si componenta legata de eficienta energetica. Ulterior, dintre cele 15 proiecte finaliste au fost alese cele castigatoare.

Lista proiectelor castigatoare si a premiilor acordate in cadrul E.ON Energy Globe Award Romania 2016 este urmatoarea:

Categoria Companii

  • Multinvest Business Center (SC Multinvest SRL, mun. Tirgu Mures, jud. Mures)

Categoria Do it yourself

  • Casa eficienta energetic (Dorin Vlas, loc. Giroc, jud. Timis)

Categoria Idei

  • Detectarea scurgerilor de metan in zonele urbane (SC 3D Geo Laser SRL, mun. Brasov, jud. Brasov)

e-on-energy-globe-award_gheorghe-hagiCategoria Tineret

  • Zero waste school & Keep Danube clean – Bike Tour (Asociatia EcoStuff Ro-mania, mun. Timisoara, jud. Timis)

Categoria Municipalitati

  • Imbunatatirea eficientei energetice in locuintele si comunitatile din zonele defavorizate din Romania (United Nations Development Programme – Romania, Bucuresti)

Energy Globe Award (EGA), cea mai importanta competitie la nivel international din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inconjurator, cu o traditie de aproape doua decenii, este organizata in Romania, in premiera, de catre compania E.ON. Din 2016, Romania intra in familia celor peste 170 de tari din intreaga lume unde este premiata, prin intermediul Energy Globe Award, excelenta in domeniul eficientei energetice, protejarii mediului si promovarii resurselor regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.