E.ON Energy Globe Award Romania: Au fost nominalizate cele 15 proiecte semifinaliste

Eon - Competitie Energy Globe Award 2016Juriul competitiei E.ON Energy Globe Award Romania a selectat cele 15 proiecte, cate 3 pe fiecare dintre cele 5 categorii, care au ramas in concurs. Cladiri de birouri „verzi”, case inteligente, statii de incarcare gratuita a vehiculelor electrice, campanii care promoveaza transportul sustenabil, ori locuri de joaca unde miscarea este transformata in energie – acestea sunt doar cateva dintre cele 15 proiecte, initiative si idei nominalizate de juriul competitiei. Acestea au fost selectate dintr-un total de peste 150 de proiecte din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inregistrate pe platforma energyglobe.ro pana la termenul limita, 15 iulie.

Lista proiectelor si ideilor ramase in cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award Romania 2016 este urmatoarea:

Categoria Companii

 • Multinvest Business Center (SC Multinvest SRL, mun. Tirgu Mures, jud. Mures);
 • Free chiller Fabrica de tevi PVC (Teraplast SA Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud);
 • neZEH – Nearly Zero Energy Hotels (ABMEE – Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov, jud. Brasov).

Categoria Do it yourself

 • Casa eficienta energetic (Dorin Vlas, loc. Giroc, jud. Timis);
 • Upcycling Garage (Asociatia D.avent – Reciclare creativa si Asociatia pentru Consum Sustenabil – mun. Bucuresti);
 • AnARTivism (Ana Nedelcu, Ploiesti, jud. Prahova).

Categoria Idei

 • Detectarea scurgerilor de metan in zonele urbane (SC 3D Geo Laser SRL, mun. Brasov, jud. Brasov);
 • Eco Route – Incarca viitorul (Alexandru Ciaglic, mun. Piatra Neamt, jud. Neamt);
 • Modul bazat pe elemente de inteligenta artificiala si tehnici de auto-invatare utili-zat in eficientizarea consumului de energiei in sectorul cladirilor (Universitatea Politehnica din Bucuresti).

Categoria Tineret

 • Zero waste school & Keep Danube clean – Bike Tour (Asociatia EcoStuff Roma-nia, mun. Timisoara, jud. Timis);
 • Energy playground (Colegiul “Alexandru cel Bun”, loc. Gura Humorului, jud. Suceava);
 • Traffic Snake Game / „Oscar, Sarpele Hoinar” (Asociatia „Orase Energie Romania”, mun. Brasov, jud. Brasov).

Categoria Municipalitati

 • Imbunatatirea eficientei energetice in locuintele si comunitatile din zonele defavorizate din Romania (United Nations Development Programme – Romania, Bucuresti);
 • Solutii de eficientizare a consumului de energie reactiva la Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iasi (Primaria Mun. Iasi);
 • Completarea sistemelor clasice cu sisteme care utilizeaza energie solara la institutiile publice din municipiul Tirgu Mures (Primaria Mun. Tirgu Mures).

Cele 15 proiecte nominalizate, cate trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din competitie, au fost departajate in urma unui proces de analiza realizat de un juriu independent. Departajarea s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau in calcul atractivitatea proiectului, gradul sau de inovare, potentialul de replicare a respectivei initiative si componenta legata de eficienta energetica.

Dintre proiectele finaliste vor fi alese castigatoarele fiecarei categorii in parte, numele lor urmand sa fie anuntate cu ocazia unei Gale care va avea loc la Bucuresti in luna octombrie. Tot atunci va fi anuntat si castigatorul general al competitiei, cel care va reprezenta Romania la etapa internationala a Energy Globe Award, programata in 2017 la Monaco.

Energy Globe Award (EGA), cea mai importanta competitie la nivel international din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inconjurator, cu o traditie de aproape doua decenii, este organizata in Romania, in premiera, de catre compania E.ON. Din 2016, Romania intra in familia celor peste 170 de tari din intreaga lume unde este premiata, prin intermediul Energy Globe Award, excelenta in domeniul eficientei energetice, protejarii mediului si promovarii resurselor regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.