Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

E.ON Energy Globe Award Romania: NRGeenie, marele castigator al competitiei

Gala EEGA castigatoriE.ON Energy Globe Award Romania, competitie aflata la cea de-a treia editie, si-a anuntat castigatorii din acest an. Peste 130 de proiecte si idei inovatoare din domeniul eficientei energetice si al protejarii mediului au fost inregistrate pe platforma energyglobe.ro.

Acestea au fost analizate si selectate de catre un juriu independent, care a intocmit o lista cu proiectele finaliste, cate trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din concurs. Departajarea lor s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau in calcul atractivitatea proiectului, gradul sau de inovare, potentialul de replicare a respectivei initiative si componenta legata de eficienta energetica.

Ulterior, dintre cele 15 proiecte finaliste au fost alese cinci castigatoare.

Castigatorii acestei editii sunt:

Categoria Companii

  • „NRGeenie” – Trendometrics, municipiul Bucuresti;

Categoria Do it yourself

  • „Home Manager” – Radu Tabarcea, mun. Onesti, jud. Bacau;

Categoria Idei

  • Electrofiltru pentru desprafuirea gazului de la centralele termice pe lemn” – Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Inginerie Hunedoara;

Categoria Tineret

  • „Kidibot Energy Battle” – Asociatia StartEvo, Bucuresti;

Categoria Municipalitati

  • „Educatie ecologica, de la activitati la implementare” – Scoala Gimnaziala Frumuseni, jud. Arad;

Castigatorul general al competitiei, cel care va reprezenta Romania la etapa internationala a Energy Globe Award de anul viitor, este „NRGeenie” realizat de compania Trendometrics, din Bucuresti.

NRGeenie este un produs destinat pietei de energie din Romania si nu numai, care ofera predictii pentru consumuri agregate de gaze naturale, atat la nivel national cat si la nivel regional sau specific unui anumite retele de distributie. Folosind tehnologii avansate de inteligenta artificiala, dar si cunostinte specifice pietei de energie, NRGeenie ofera o viziune asupra trendurilor istorice precum si previziuni cu privire la consumul agregat de energie. In acelasi timp, ofera indicii legate de cauzele ce determina profiluri specifice de consum in intervale de timp unde conditiile externe (ex: anotimpuri, conditii meteo, etc.) influenteaza hotarator evolutia consumului.

Pentru al doilea an consecutiv, vizitatorii portalului energyglobe.ro au putut vota proiectul favorit, caruia i s-a acordat „Premiul de Popularitate”. Acest premiu simbolic a fost decernat proiectului Calypso, care a inregistrat, in perioada 1-30 septembrie, cel mai mare numar de voturi online din partea publicului (327 din totalul de 720 de voturi valide). Project Calypso este unul dintre finalistii categoriei DYI si a fost inregistrat in concurs de Stefan Sovea si Andrei Ventuneac din Suceava.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.