E.ON Romania: Competitia Energy Challenge 2019 si-a desemnat echipa castigatoare

Energy Challenge 2E.ON Romania, impreuna cu institutiile partenere, a organizat a cincea editie a Energy Challenge, competitie de proiecte din domeniul energiei aflata in acest an sub semnul unor teme de mare actualitate: Eficienta Energetica & Optimizare Retea, Energie Verde, Digital&Smart si Produse/Servicii Clienti. 

Team Atlas de la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, echipa castigatoare a Energy Challenge 2019, si-a adjudecat premiul in valoare de 3.000 de euro. Cotat cel mai bine de juriul format din specialisti din domeniul energiei, Project Flora este un sistem de control al irigatiilor pentru gradini si sere, folosind un sistem de senzori conectati la un microcomputer ce permite vizualizarea si controlul gradinii in timp real. 

Pe locul secund s-a clasat DC District de la Universitatea Tehnica din Cluj, care a propus un nou model de statie off grid de incarcare a vehiculelor electrice, bazata pe energie solara integrata printr-o microretea de curent continuu. Prototipul de imprimanta 3D pentru piese/componente din mai multe sectoare industriale a adus echipei 3D Creativity de la UMFST Tirgu Mures locul 3.

In marea finala de la Tirgu Mures au participat 7 echipe de la Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava, UMFST Tirgu Mures, Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca si Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

E.ON Romania, impreuna cu institutiile de invatamant superior si asociatiile studentesti partenere, ofera de cinci ani tinerilor care urmeaza studii universitare ocazia de a revolutiona lumea energiei prin perfectionarea unor solutii existente deja sau, de ce nu, de a identifica noi surse de energie care sa schimbe complet configuratia energetica actuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.