E.ON Romania: Ora Pamantului poate aduce o economie de energie de peste 1 milion kilowati ora

Eon - Ora Pamantului 2017Daca fiecare roman ar stinge lumina timp de o ora, pe 30 martie, in cadrul initiativei #EarthHour, s-ar putea economisi peste 1,16 milioane de kilowati ora, conform unei estimari realizate de E.ON Romania.

La fel ca in lumea intreaga, pe 30 martie si in Romania se vor stinge luminile timp de o ora intr-un gest simbolic menit sa atraga atentia asupra nevoii tot mai stringente de protejare a mediului inconjurator.

Intre orele 20:30 si 21:30 oamenii vor stinge luminile si vor opri aparatura electrica, demonstrand ca pot avea un comportament responsabil si ca astfel pot contribui, prin economia de energie realizata, la diminuarea impactului activitatilor lor de zi cu zi asupra naturii.

Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania“Ora Pamantului transmite un semnal important referitor la problema risipei de energie si cred ca e bine sa fim preocupati de acest aspect nu doar o ora pe an, ci tot timpul”, a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania.

Economia de 1,16 milioane kilowati ora ar insemna, de exemplu, productia anuala dintr-o microhidrocentrala de 133 kW putere instalata sau consumul anual al unei comunitati de circa 2.200 de locuitori.

Pentru comparatie, in Germania, daca fiecare om ar participa la aceasta initiativa, s-ar putea economisi aproape 18,2 milioane kWh, ceea ce este de ajuns pentru furnizarea de energie electrica necesara unui orasel de 7.000 de gospodarii timp de un an intreg.

La o zi dupa Ora Pamantului, Romania va da ceasurile inainte, ca si Germania de altfel, pentru a trece la ora de vara. Ideea a fost aceea de a profita mai mult de lumina zilei, dar aceasta schimbare de ora nu aduce cu sine economii masurabile la energie. E adevarat ca nu mai este nevoie de atat de multa lumina electrica in timpul serilor de vara, insa se consuma mai mult pentru activitatile recreative din fiecare seara.

Oricine doreste cu adevarat sa economiseasca energie ar trebui sa isi inlocuiasca aparatura ineficienta din punct de vedere energetic sau, exact ca in timpul Orei Pamantului, sa mai inchida, cand si cand, cate o ora, aparatura electrica. Sunt multe lucruri, in aparenta marunte, dar care ne ajuta sa economisim energie si asta se va reflecta in factura. Incarcatoarele lasate in priza consuma energie chiar daca nu ne incarcam telefonul, la fel si aparatele electrocasnice lasate in stand by. Si fiindca un sfert din consumul de curent din gospodarie este dat de functionarea frigiderului, iar 10% de masina de spalat, putem reduce costurile folosind aparatura electrocasnica de clasa energetica superioara”, spun specialistii E.ON Romania.

1 Response

  1. Elena spune:

    Este o actiune care face foarte bine mediului. Cred ca ar fi frumos ca noi toti sa participam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.