E.ON Romania schimba becurile din 17 scoli din zona Moldovei

Compania E.ON Romania a alocat peste 210.000 de euro pentru inlocuirea surselor de iluminat din 17 scoli din judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt, Suceava si Botosani. Actiunea face parte din programul „Energie in scolile copilariei”, ce vizeaza imbunatatirea conditiilor din scolile romanesti. In total, in urma proiectului vor fi inlocuite circa 3.000 de corpuri de iluminat si aproximativ 6.500 de becuri si tuburi cu neon clasice. Beneficiari sunt peste 7.000 de copii si cadre didactice din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Bacau, Neamt si Vaslui.  Demarat la mijlocul acestui an, proiectul a cuprins 9 scoli primare si gimnaziale din mediul rural si 8 institutii de invatamant din mediul urban. Lucrarile in cadrul acestui proiect au fost finalizate in judetele Botosani, Suceava, Bacau si Neamt. In perioada urmatoare, lucrarile se vor finaliza  in Vaslui si vor fi demarate in unitatile de invatamant din judetul Iasi.

“Copiii sunt in centrul preocuparilor noastre si, de aceea, cea mai mare parte a proiectelor noastre de responsabilitate corporatista le sunt destinate. Este dreptul fiecarui copil sa beneficieze de un sistem de invatamant adecvat, dar si responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa facem totul pentru ca acest drept fundamental sa nu fie incalcat. De aceea, E.ON, in calitatea sa de membru activ al comunitatii, investeste in educatie, sustinand ideea ca bunele deprinderi: grija pentru cei din jur, grija pentru mediu, grija pentru prosperitatea individuala si de grup se invata inca din primii ani de scoala”, a declarat Frank Hajdinjak, director general E.ON Romania.

Institutiile de invatamant beneficiare au fost selectate impreuna cu Inspectoratele Scolare Judetene, fiind eligibile gradinitele/ scolile primare sau gimnaziale ce nu au avut sursele de iluminat modernizate in ultimii cinci ani. Totodata, un criteriu de selectie a fost desfasurarea activitatilor educative in doua serii (inclusiv dupa-amiaza).

Conform datelor tehnice, noile surse de iluminat montate asigura o reducere a consumului de energie cu aproximativ 16%, concomitent cu o crestere de aproximativ 30% a luminozitatii, comparativ cu tuburile cu neon si becurile clasice. Durata medie de viata a tuburilor fluorescente economice este de aproximativ 15.000 de ore de functionare.

E.ON Romania a investit in acest an circa 330.000 de euro in proiecte destinate prescolarilor, elevilor si studentilor. In total, in ultimii sase ani, compania a sustinut cu aproape 2,5 milioane de euro numeroase proiecte din domeniul educatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.