E.ON Romania si IGSU continua parteneriatul „Impreuna pentru siguranta”

Compania E.ON Romania si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) au reinnoit parteneriatul „Impreuna pentru siguranta”, incheiat cu un an in urma. In cadrul acestuia, cele doua parti au derulat in comun campanii de informare, prevenire si constientizare a cetatenilor asupra pericolelor la care sunt expusi in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie. Statistice IGSU indica scaderi considerabile ale numarului incidentelor si al victimelor, ceea ce poate reprezenta un bun indiciu al faptului ca mesajele campaniilor comune si-au atins partial tinta. Astfel, la nivel national, numarul incendiilor la locuinte petrecute in intervalul septembrie 2012-31 august 2013 a scazut cu circa 17% raportat la perioada similara din anul anterior, ajungand la 5.107 evenimente. Tot cu aproximativ 17% s-a redus si numarul victimelor incendiilor produse la locuinte, care a ajuns la 392. Dintre acestea, 26 au fost copii, cifra fiind, de asemenea, in scadere cu 25,7%.

„Scaderea numarului incidentelor, a ponderii cauzelor acestora, dar si a numarului victimelor reprezinta pentru noi un semnal mai mult decat incurajator in ceea ce priveste eficienta campaniilor derulate pana acum. Din pacate, cifrele privitoare la cazurile tragice care decurg din nerespectarea normelor de siguranta continua sa fie ingrijoratoare. Asta ne determina sa continuam, in mod sustinut, eforturile depuse in cadrul acestui parteneriat, dar si in activitatea curenta din cadrul companiilor noastre, eforturi directionate spre siguranta consumatorilor de gaze naturale si energie, dar si a propriilor angajati”, a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.

Parteneriatul dintre I.G.S.U si E.ON Romania este prevazut sa se dezvolte pe mai multe componente. Astfel ca cele doua campanii derulate deja la nivel national, respectiv: “F.O.C – Flacarile Omoara Copii” (lansata in luna septembrie 2012), respectiv “R.I.S.C.- Renunta. Improvizatiile sunt Catastrofale” (lansata in luna noiembrie 2012), vor fi completate in acest an de o noua initiativa comuna destinata popularizarii mesajelor de preventie pentru evitarea unor situatii tragice.

Astfel, in perioada urmatoare, actiunile comune vor urmari sa atraga atentia in mod deosebit asupra riscurilor majore care decurg din utilizarea cosurilor de fum fara protectie, neetansate sau obturate si care nu permit evacuarea gazelor arse (acestea au provocat circa 1.700 de incendii la locuinte, in perioada 1 septembrie 2012-31 august 2013), din utilizarea aparatelor electrice defecte sau improvizate (au stat la originea a peste 1.300 de incendii), precum si a mijloacelor de incalzire care functioneaza pe baza de gaze sau alte tipuri de combustibil (au cauzat aproximativ 900 de incendii), dar si a manevrarii necorespunzatoare a aparatelor care utilizeaza gaze.

De asemenea, E.ON Romania va aloca 70.000 de euro pentru sustinerea activitatilor de interventie ale structurilor operative din subordinea IGSU, prin achizitionarea si donarea de detectoare mobile de gaze, monoxid de carbon si fum, cu scopul de a creste nivelul de siguranta al echipajelor operative.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.