E.ON Romania si IGSU recomanda verificarea cosurilor de fum de catre personal specializat

EoN- cosariE.ON Romania, in parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), continua si in acest an campania „Impreuna pentru Siguranta”, prin care transmit necesitatea curatarii cosurilor de fum de catre personal specializat, in speta de catre cosari.

In ultimii cinci ani, in Romania, s-au produs anual, in medie, 6.200 de incendii la locuinte.

In urma acestora circa 350 de persoane au fost ranite, iar alte 190 si-au pierdut viata, potrivit IGSU. Circa 35% dintre incendiile produse la locuinte sunt cauzate de cosurile de fum defecte sau necuratate.

Frank Hajdinjak, director general al E.ON RomaniaDaca avem neconformitati la cosurile de fum trebuie sa fim constienti ca doar norocul ne-a ajutat sa nu patim ceva. Dar nu ne putem baza la nesfarsit pe noroc si trebuie sa constientizam faptul ca in orice moment putem deveni victime ale propriei noastre neglijente. Nu cred ca ne putem permite sa ne expunem cu atata lejeritate la astfel de pericole. De aceea, trebuie sa curatam cosurile de fum cu specialisti de cel putin de doua ori pe an, mai ales inainte de debutul sezonului rece. Astfel, cosarul este solutia absolut necesara pentru fiecare locuinta sau orice alt imobil care are cos de fum”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

Este foarte important nu doar sa curatam cosurile de fum, ci sa le si verificam, fiindca in multe cazuri neetanseizarea sistemului de evacuare a gazelor arse genereaza intoxicatii cu monoxid de carbon si, anual, zeci de persoane au de suferit. De asemenea, aparatele de gatit nu trebuie folosite pentru incalzirea locuintei. Acestea trebuie utilizate potrivit destinatiei de baza si  supravegheate permanent, pe parcursul folosirii lor. Totodata, pentru evitarea oricaror potentiale pericole, este recomandata montarea detectoarelor de gaz in instalatiile interioare de utilizare, precum si a detectoarelor de incendiu.

Daniel-Marian Dragne, Inspector general I.G.S.UDezvoltarea culturii preventive trebuie sa reprezinte pentru fiecare dintre noi un reper al sigurantei proprii si a celor dragi. Salut cu aceasta ocazie disponibilitatea si deschiderea manifestate de partenerii nostri care au inteles necesitatea multiplicarii mesajului preventiv in randul semenilor si au raspuns de fiecare data proiectelor noastre cu sustinere si implicare”, a declarat colonel Daniel-Marian Dragne, Inspector general I.G.S.U.

Intrucat a doua cauza principala a producerii incendiilor este cea de natura electrica, se recomanda consumatorilor sa realizeze lucrarile de verificare si reparare a instalatiilor electrice, doar cu personal autorizat. Totodata, este absolut necesar ca toate componentele ce prezinta defectiuni (contacte slabite, comutatoare, prize, tablouri uzate) sa fie inlocuite imediat, iar remedierea acestora sa se faca fara improvizatii.

Incheiat intre I.G.S.U si E.ON Romania in luna septembrie 2012, parteneriatul a dus la derularea la nivel national a mai multor campanii comune de informare si constientizare a cetatenilor privind riscurile la care se expun in cazul utilizarii necorespunzatoare a energiei.

Conform statisticilor I.G.S.U., in ultimii cinci ani numarul persoanelor decedate in incendii s-a redus cu peste 4%, iar numarul copiilor raniti a scazut cu 15%, comparative cu anii precedenti.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.