E.ON schimba becurile din 10 scoli aflate in judetele in care compania activeaza

Energie in scolile copilariei 1E.ON continua si in acest an proiectul “Energie in scolile copilariei”, dedicat institutiilor de invatamant prescolar, gimnazial sau liceal, aflate in judetele in care compania activeaza.

Astfel, in luna aprilie compania a inceput lucrarile pentru inlocuirea integrala a sis-temului de iluminat din 10 scoli din tara cu sisteme cu tehnologie moderna, avand un consum redus de energie.

Se vor inlocui in acest an circa 6.000 corpuri de iluminat si 15.000 becuri incandescente, costurile ridicandu-se la aproximativ 650.000 euro.

Lucrarile vor fi finalizate la inceputul lunii octombrie si beneficiari sunt peste 10.000 de copii si cadre didactice dar si 10 primarii care vor avea de achitat facturi mai mici pentru energia electrica.

Dan Morari, director general al E.ON Energie RomaniaStim cu totii cat de importanta este in general iluminarea corecta a incaperi-lor pentru buna desfasurare a oricarei activitati si in mod special a acelora in care sunt implicati si copii. De aceea am ales sa sustinem si in 2018 noi unitati scolare prin oferirea de solutii de iluminat eficient al spatiilor de studiu. Dorim sa asiguram elevilor si cadrelor didactice conditii mai bune de predare-invatare si in acelasi timp sa contribuim la economisirea energiei electrice”, a declarat Dan Morari, Director General Adjunct E.ON Romania.

Unitatile scolare incluse in proiectul Energie in scolile copilariei 2018 sunt:Energie in scolile copilariei 2

  • Liceul Onisifor Ghibu – Sibiu;
  • Scoala Generala Xantus Yanos – Miercurea Ciuc;
  • Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare – Bistrita;
  • Liceul Teoretic Ioan Buteanu – Somcuta Mare (Maramures);
  • Scoala Gimnaziala nr.1 – Jimbolia;
  • Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida – Petrosani;
  • Colegiul Pedagogic Stefan cel Mare – Bacau;
  • Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogalniceanu -Iasi;
  • Scoala Profesionala Speciala Ion Pillat – Dorohoi;
  • Scoala Gimnaziala – Perieni (Vaslui).

Incepand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 12 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, numarul total al beneficiarilor acestor initiative ridicandu-se la aproximativ 295.000.

Numai in domeniul educatiei au fost derulate proiecte de peste 5,7 milioane euro, de acestea beneficiind circa 190.000 de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.