Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

E.ON si IGSU au lansat campania de informare-Flacarile Omoara Copiii

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si E.ON Romania au lansat Campania nationala de informare si educatie preventiva F.O.C. – Flacarile Omoara Copii”. Campania se desfasoara in cadrul protocolului de colaborare semnat azi intre IGSU si E-ON, parteneriat prin care vor fi derulate in comun campanii de informare, prevenire si constientizare a cetatenilor asupra pericolelor la care sunt expusi in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie. Din cele circa 40.000 de incendii produse in Romania in perioada ianuarie 2010 – iulie 2012, mai mult de jumatate (56%) au avut loc in locuinte si gospodarii, iar din cele 1.263 de victime ale acestor incidente, 152 au fost copii.

“Ideea implementarii unui astfel de proiect a pornit de la o realitate sustinuta de statistici si anume faptul ca cei mici au devenit, pe fondul lipsei de supraveghere, principalele victime ale incendiilor produse la locuinte si gospodarii. Practic, in fiecare saptamana, un copil devine victima a incendiilor. Prin aceasta campanie dorim ca parintii sa constientizeze faptul ca nu trebuie sa-si lase copiii nesupravegheati”, a declarat colonel Marcel-Sorin Lucaciu, Inspector General al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Campania se va desfasura pe o perioada de sase luni si va cuprinde doua etape. In prima faza (septembrie – octombrie) campania se va axa pe constientizarea publicului tinta (parinti, bunici si alti reprezentanti legali ai copiilor) in legatura cu pericolul la care sunt expusi copiii lasati singuri acasa nesupravegheati. In a doua etapa (octombrie 2012 – martie 2013) campania se va concentra pe prevenirea manifestarii principalelor surse generatoare de incendii la locuintele si gospodariile populatiei. Campania va include spoturi tv si radio, distribuirea de afise si pliante, dar si actiuni in scoli, atat la nivel central, cat si local.

“Cred ca prevenirea ramane cea mai ieftina solutie pentru noi si orice campanie de educare si de prevenire este, oricat ar costa, mult mai ieftina decat pierderea unei vieti. Ultimele cazuri aduse de elicopterele SMURD la spitale au avut loc chiar acum cateva zile. Nu exista saptamana sa nu ne confruntam cu un caz grav si, din pacate, numarul copiilor raniti in incendii este ridicat. Campania nu este pentru copii, ea este pentru adulti pentru ca, de regula, neglijenta lor cauzeaza tragediile in randul copiilor”, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Cauzele acestor evenimente sunt multiple, incepand de la manevrarea necorespunzatoare a aparatelor electrice, a celor care functioneaza pe baza de gaz sau alte tipuri de combustibil, continuand cu utilizarea unor cosuri de fum fara protectie, neetansate sau obturate si care nu permit evacuarea gazelor arse, pana la lasarea copiilor nesupravegheati in apropierea unor surse de foc deschis sau a echipamentelor electrice.

„Asemenea situatii extraordinare si nefericite nu pot sa nu atraga atentia asupra importantei de a respecta cu strictete normele de siguranta. Consecintele pot fi extrem de severe si pot distruge viata noastra si a familiilor noastre. Incheierea parteneriatului cu I.G.S.U. reprezinta pentru compania noastra un pas major in cadrul eforturilor depuse constant in ultimii ani pentru prevenirea si reducerea numarului evenimentelor tragice”, spune Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.

In zona de activitate a E.ON Gaz Distributie, numai anul trecut, 23 de persoane au murit din cauza asfixierii cu monoxid de carbon, iar alte 52 de persoane s-au aflat la un pas de moarte din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon. Totodata, in 2011, un numar de 5 persoane si-au pierdut viata, iar alte 12 au avut de suferit in urma unor explozii sau incendii cauzate, in cea mai mare parte, de manevrarea gresita a aparatelor sau de improvizatiile efectuate la instalatiile interioare sau alimentate cu gaze naturale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...