E.ON si IGSU spun: „Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale!”

E.ON Romania si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta au demarat campania nationala de informare si educatie preventiva  R.I.S.C. – „Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale!”. Aceasta isi propune sa avertizeze cetatenii cu privire la riscurile la care se expun daca incalca regulile privind utilizarea instalatiilor electrice si a celor alimentate cu gaz.  Ideea campaniei a plecat de la o realitate ingrijoratoare: in fiecare an sute de oameni devin victime ca urmare a unor evenimente ce se produc fie din cauza improvizatiilor facute la instalatiile electrice sau de gaz, fie din cauza obturarii cosurilor de fum. Numai in primele 10 luni ale acestui an, 5.000 de locuinte au cazut prada flacarilor si 581 de persoane – 550 adulti si 31 de copii –  au devenit victime ale incendiilor.

„Intr-un fel sau altul, fiecare dintre noi suntem responsabili pentru siguranta familiilor noastre. Nu putem sa ii expunem pe cei dragi la situatii de risc, iar pentru  a evita incidente grave nu trebuie decat sa respectam o regula simpla: orice interventie la instalatia electrica sau de gaz trebuie sa fie realizata numai de catre de persoane sau firme autorizate. In plus, orice problema sesizata la aceste instalatii trebuie semnalata distribuitorului de gaz sau electricitate, prin intermediul Dispeceratelor de urgenta”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

In aria de responsabilitate a E.ON, in ultimii trei ani, peste 260 de persoane au fost grav afectate urmare a intoxicatiei cu monoxid de carbon, iar dintre acestea nu mai putin de 67 de persoane si-au pierdut viata prin asfixiere. Cauza principala a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de incalzire alimentate cu gaze naturale, racordate la cosuri de fum necuratate sau infundate, improvizate, construite necorespunzator sau chiar folosirea unor aparate de incalzire improprii, deteriorate sau neracordate la cosuri.

Campania nationala R.I.S.C. este a doua campanie comuna derulata de I.G.S.U. si sustinuta de E.ON Romania, prima fiind cea de informare si educatie preventiva “F.O.C. – Flacarile Omoara Copii”. 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.