E.ON si MOL Romania au lansat „autostrada electrica” Iasi – Tirgu Mures

NEXT-E_Lansare statie e-on_MOL IasiCompania E.ON Energie Romania a pus in functiune, in statia MOL din cartierul Pacurari din Iasi, cea de-a cincea statie de incarcare rapida a autovehiculelor electrice.

In cadrul acesteia, timpul mediu de incarcare a unei masini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie.

Noua statie face parte dintr-o retea de 19 unitati pe care compania si-a propus sa le instaleze in Romania in cadrul proiectului NEXT-E, sustinut din fonduri europene, prin intermediul programului  Connecting Europe Facility (CEF). In judetul Iasi au fost deja puse in functiune doua statii de incarcare in localitatile Targu Frumos si Cristesti, care se adauga celor deschise in Tasca (jud. Neamt) si Adjud (jud. Vrancea).

Totodata, se are in vedere finalizarea si punerea in functiune, in luna martie a altor statii in localitatile Piatra Neamt si Roman (jud. Neamt), precum si in localitatea Scheia (jud. Suceava). In fiecare locatie va fi instalata cate o statie de tip fast charge 2×50 kW (curent continuu) + 1×43 kW (curent alternativ). De asemenea, fiecare statie va avea minimum 2 locuri de parcare.

Dan Morari, director general al E.ON Energie RomaniaStatisticile care arata o crestere semnificativa de la an la an a numarului de autovehicule electrice vandute in Romania sunt extrem de imbucuratoare, pentru ca indica o orientare clara catre unul dintre cele mai nepoluante si sustenabile mijloace de transport, la fel cum se intampla in lumea intreaga. In acest context, se pune tot mai serios intrebarea daca va reusi infrastructura de incarcare sa tina pasul cu aceasta tendinta. Noi credem ca este esential sa venim in intampinarea dorintelor si a nevoilor posesorilor de autovehicule electrice si nu numai, oferindu-le un acces facil la statiile de incarcare. Practic, vrem sa fim alaturi de ei in toate calatoriile lor electrice astfel incat sa aiba o experienta cat mai placuta”, a declarat Dan Morari, director general al E.ON Energie Romania.

Pana la sfarsitul anului viitor, E.ON isi propune sa implementeze proiectul pe ruta Iasi – Gheorghieni – Tg. Mures, care va deveni astfel o “autostrada electrica” de care vor putea beneficia toti posesorii de autovehicule prietenoase cu mediul avand asigurata infrastructura de incarcare pe intreg traseul. O alta “autostrada electrica”, care va lega municipiul Iasi de Bucuresti, se afla in plina dezvoltare.

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romaniaGrupul MOL a adoptat in urma cu 3 ani Strategia 2030, o viziune care stabileste principalele directii ale companiei pentru perioada urmatoare. Unul dintre fundamentele care au stat la baza dezvoltarii acestei Strategii a fost dorinta MOL de a deveni prima alegere pentru clientii sai. Suntem constienti ca traim vremuri de schimbare majora, care se va reflecta puternic inclusiv in obiceiurile de consum ale clientilor nostri, insa noi suntem pregatiti sa le anticipam nevoile si sa le oferim cele mai bune solutii”, a declarat Camelia Ene, CEO&Country Chairman MOL Romania.

Toate cele 40 de statii din cadrul proiectului NEXT-E (dintre care 19 vor fi instalate de E.ON, iar 21 de catre MOL Romania) vor fi amplasate pe rutele: Suceava-Bacau-Calarasi, Constanta-Bucuresti-Timisoara si Iasi-Tirgu Mures – Alba Iulia. Prin aceasta initiativa, infrastructura de statii de incarcare pentru autovehicule electrice aferenta coridoarelor rutiere strategice europene (TEN-T) se va completa cu infrastructura de statii de incarcare pentru autovehicule electrice din Romania, facilitand transportul rutier cu emisii reduse de CO2 si impact redus asupra mediului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.