E.ON si Nissan – Parteneriat Strategic in domeniul mobilitatii electrice

eon - nissanE.ON si Nissan au incheiat un parteneriat strategic prin care isi propun sa valorifice experienta internationala a ambelor companii atat in domeniul mobilitatii electrice, cat si in distributia si stocarea energiei electrice.

Parteneriatul se desfasoara pe baza angajamentului Nissan de a dezvolta un ecosistem electric complet atat pentru consumatori, cat si pentru intreprinderi, precum si pe baza viziunii E.ON privind transformarea vehiculului electric in componenta a ecosistemului eMobility.

Cei doi parteneri urmaresc, in primul rand, sa exploreze oportunitatile legate de ofertele comerciale privind reincarcarea vehiculelor electrice, precum si serviciile de tipul vehicle-to-grid (servicii de integrare in retea). De asemenea, cooperarea se concentreaza pe un subiect foarte actual, anume solutiile de generare si stocare a energiei descentralizate.

Ne-am propus sa eliminam orice bariera in calea detinerii vehiculelor electrice. Un astfel de parteneriat inovator precum cel cu E.ON este un nou pas in aceasta calatorie. Obiectivul nostru este ca Nissan sa fie recunoscuta ca partener de incredere al industriei auto pentru servicii energetice, cu scopul final de a furniza electricitate gratuita cumparatorilor nostri de vehicule elec-trice”, a declarat Paul Willcox, presedintele Nissan Europe.

Cooperarea dintre cele doua companii prinde deja contur in Danemarca, aco-lo unde clientilor li se ofera un pachet complet, compus dintr-o statie de incarcare pentru acasa si beneficiaza de o rata fixa de energie pentru a-si incarca vehiculul electric Nissan. De aici, se are in vedere in viitorul apropiat extinderea programului in alte tari europene, pentru a continua electrificarea durabila a vehiculelor si a locuintelor.

In plus, parteneriatul va crea parghii pentru dezvoltarea infrastructurii pentru masinile electrice Nissan si pentru implementarea tehnologiei avansate de incarcare bi-directionala. Cea din urma va permite clientilor sa isi optimizeze costurile si consumul de energie. E.ON are deja o experienta extinsa in do-meniul solutiilor solare si de stocare pentru proprietarii de case. Aceasta cali-tate va permite celor doi parteneri sa ofere clientilor Nissan solutii de energie regenerabila si de optimizare a costurilor cu energia electrica.

E.ON este deja implicata alaturi de Nissan, Grupul MOL, Hrvatska elektro-privreda din Croatia, PETROL si BMW in dezvoltarea unei retele europene pentru alimentarea vehiculelor electrice in cadrul proiectului NEXT-E, co-finantat de Comisia Europeana.

In cadrul acestuia, consortiul va instala 222 de statii de incarcare rapida mul-ti-standard (50 kW) si 30 de statii de incarcare ultra-rapida (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport si a retelei trans-europene de transport. In Romania vor fi instalate 40 statii de incarcare rapida a vehiculelor electrice. Dintre acestea. un numar de 19 statii vor fi in-stalate de catre E.ON Energie Romania, care va sustine aceasta investitie printr-o finantare nerambursabila din fonduri europene, in valoare de peste 1 milion de euro.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.