CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

E.ON și Plimob finalizează construcția unei centrale fotovoltaice în Maramureș

E.ON Energie România și Plimob, din Sighetu Marmației, au investit 775.000 de euro în construcția unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 1 MW.

Centrala va avea 2.400 de panouri fotovoltaice montate pe acoperișurile a trei clădiri ale fabricii Plimob din comuna Sarasău, județul Maramureș, pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri pătrați.

Creșterea competitivității, eficiența energetică, stabilizarea costurilor lunare cu energia și, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac ca investiția într-o centrală fotovoltaică să fie profitabilă, dar și sustenabilă. În acest an, E.ON a finalizat și predat partenerilor economici 68 de centrale fotovoltaice, fiecare proiect realizat, cum este și acesta cu Plimob, reprezentând încă un pas pe care-l facem împreună spre o economie pusă în mișcare de energia verde”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

Centrala fotovoltaică va asigura Plimob circa 1.227 MWh pe an de energie electrică, acoperind 14% din energia necesară în procesul de producție.

Începând din anul 2019 și până în prezent, E.ON a finalizat peste 150 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producția totală de energie fotovoltaică depășește 36 GWh pe an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 tone pe an.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.