E.ON va construi o Centrala Electrica Fotovoltaica in Parcul Industrial TeraPlast

E.ON_RomaniaE.ON Energie Romania si TeraPlast au incheiat un parteneriat strategic, in valoare de 1,9 milioane de euro, in cadrul caruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din Romania.

Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are ca obiectiv producerea si distributia energiei electrice din surse regenerabile, utilizand energia solara si livrarea energiei produse la consumatorii racordati la centrala.

In baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solara pe acoperisul a 13 hale de productie si cladiri ale TeraPlast, care vor permite companiei sa-si genereze propria electricitate din surse regenerabile. In acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 pana la 600.000 de tone pe an pe termen lung.

Dan Morari, director general al E.ON Energie Romania“TeraPlast urmareste obiective ambitioase pentru sustenabilitatea afacerii si suntem mandri de acest parteneriat. E.ON implementeaza solutii fotovoltaice clientilor interesati de eficienta energetica si de reducerea amprentei de carbon, know-how-ul international garantand cel mai bun rezultat posibil pentru clienti si clima”, a declarat Dan Morari, CEO al E.ON Energie Romania.

Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, pana la valoarea de 4 milioane de euro. Centralele fotovoltaice vor produce un total de pana la 2,196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerintele totale de energie electrica ale TeraPlast.

Instalatia aferenta Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul caruia se pot supraveghea si analiza starea si rezultatele operationale, atat local cat si de la distanta. Sistemele de pe acoperisurile de pe piata au o putere nominala de maxim 1,936 kilowati (kWp).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.