ECDL da startul celei de-a cincea editii a Proiectului “5 Licee, 5 Muzee”

ECDL Romania da astazi startul celei de-a cincea editii a programului educational “5 Licee 5 Muzee”, dedicat elevilor de liceu. Proiectul vizeaza incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Programul este derulat de Fundatia ECDL Romania alaturi de Centrul de Informare ONU pentru Romania, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti .

“Proiectul “5Licee 5Muzee” si-a propus declansarea unei “epidemii sociale” de vizitare a muzeelor in randul tinerilor. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor si astfel organizatorii, impreuna cu muzeele implicate, au fost incurajati sa continue programul. Elevii din 5 licee din Capitala vor beneficia de vizite gratuite la cateva muzee din Bucuresti, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala”, au declarat reprezentantii ECDL Romania.

La cea de a cincea editie a proiectului vor fi implicati 250 de elevi din 5 licee din Bucuresti: Liceul Teoretic- Nichita Stanescu, Liceul Teoretic -Benjamin Franklin, Colegiul Economic-Virgil Madgearu, Liceul Teoretic- George Calinescu si Liceul Teoretic-C.A. Rosetti.

Cele 5 muzee participante la proiect sunt: Muzeul de Arta veche Apuseana “Ing. Dumitru Furnica – Minovici”, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I”.

In cadrul proiectului va avea loc si  un concurs pentru elevi cu tema “5 motive in 5 minute” prin care tinerii sunt incurajati sa realizeze un material video de prezentare pentru unul dintre muzeele implicate in program.

Foto: viatacaocartedeschisa.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.