Echipa paralimpica romana se antreneaza in Liverpool

Cei sase sportivi care vor concura pentru Romania la Jocurile Paralimpice se antreneaza in tabara de antrenament pre-paralimpic din Knowsley, Liverpool. Echipa paralimpica a Romaniei urmeaza un program complex de activitați, desfasurat in locuri speciale, pentru a beneficia de cele mai bune facilitați necesare antrenamentelor specifice fiecarui membru din echipa. Sportivii vor ramane in Knowsley pana la 26 august, cand vor pleca spre satul paralimpic din Stratford, Londra, pentru intreaga perioada a Jocurilor.

“Este o mare realizare pentru noi faptul ca am putut aduce echipa paralimpica in Liverpool, pentru a beneficia de facilitațile excelente de aici si a avea acces la standardele inalte de antrenament din Knowsley. Ei nu au avut o astfel de oportunitate pana acum.  Suntem foarte recunoscatori pentru sprijinul primit de la cei care cred in noi”, a declarat Sally Wood-Lamont, presedinte al Comitetului National Paralimpic Roman.

Echipa de ciclism, reprezentata de Eduard Novak si Imre Torok, se antreneaza la velodromul Manchester, unul dintre cele mai bune din Europa, precum si in vecinatatea localitații Knowsley, unde se afla rute de ciclism excelente pentru pregatire. Antrenorul Cristiano Valoppi si echipa tehnica (mecanic, maseur) se afla, de asemenea, in centrul de antrenament, alaturi de echipa de ciclism. Naomi Ciorap, care va reprezenta Romania la competiția de inot, se antreneaza la Centrul Wavertree, aflat la cateva minute de hotel, unde se antreneaza si echipa britanica de inot. Jucatorul de tenis de masa Dacian Makszin se antreneaza la centrul sportiv de la Greenbank. Florin Cojoc, campion european la saritura in lungime si reprezentantul Romaniei la proba de atletism, se antreneaza la Colegiul Sportiv Kirby, aflat tot in apropiere, care are cea mai buna pista de alergare pentru sportivi cu dizabilitaţi.

Echipa paralimpica romana nu a avut niciodata un numar atat de mare de sportivi calificați la Jocurile Paralimpice.  Ei trebuie sa participe la turnee internationale timp de 2 ani pentru a acumula suficiente puncte necesare pentru calificare, iar participarea la aceste competiții necesita mult sprijin financiar. In acest an, sportivii sunt sustinuti de compania Olympus Dairy Industry, prin Campania “Hai Romania! Impreuna putem invinge”.  Prin intermediul acesteia se urmareste colectarea de fonduri pentru achiziția de echipament, asigurarea accesului la antrenamente si a prezenței echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfasoara in perioada 29 august – 9 septembrie. Astfel, pentru fiecare sticla de lapte OLY vanduta, Olympus va dona cate 10 bani echipei paralimpice de inot.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.