Eco-Rom Ambalaje a dat startul competitiei ”Orasul Reciclarii”

Eco romEco-Rom Ambalaje a lansat, sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cea de-a doua editie a competitiei ”Orasul Reciclarii” adresata primariilor de municipiu. „Batalia” reciclarii are loc in perioada ianuarie – iunie, iar primariile inscrise se vor lupta pe mai multe „fronturi”: cel al calitatii serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje, al celor mai bune „munitii” de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile si, in final, al celor mai mari cantitati de Eco-Rom_Ambalaje_Locul I_Eco Wi-Fi Zone Design_2deseuri de ambalaje colectate. La finalul celor sase luni, castigatorul va obtine titlul de “Orasul Reciclarii” si marele premiu: o zona eco wi-fi, un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet in valoare de 12.000 euro.

Sorin_Cristian_Popescu_Director_General_Eco-Rom_AmbalajeContinuam si anul acesta batalia simbolica intre primarii pentru titlul de “Orasul Reciclarii” 2014 cu si mai multe municipii inrolate in aceasta lupta comuna in vederea dezvoltarii sistemului de colectare separata. Chiar daca România a atins, prin aportul substantial al producatorilor de bunuri ambalate, obiectivul prevazut de legislatia europeana de reciclare a 60% din deseurile de ambalaje puse pe piata, in practica, la nivel operational, sistemele locale de gestiune a deseurilor inca sunt in constructie” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

32 de municipalitati in care Eco-Rom Ambalaje sustine dezvoltarea serviciilor de colectare separata s-au inscris in competitie, respectiv: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti-Sectoarele 3 si 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau, Barlad, Braila, Calaraşi, Constanta, Galati, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiesti, Slatina, Suceava, Targu Secuiesc, Vaslui. Cele 32 de municipalitati inscrise in competitie insumeaza peste 4 milioane de locuitori din totalul de 9 milioane care au acces la sistemul de colectare separata a deseurilor de ambalaje cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Competitia „Orasul Reciclarii” este realizata in colaborare cu Asociatia Municipiilor din Romania si cu  Institutul pentru Politici Publice si promovata de Administratie.ro si Domnuleprimar.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.