Eco-Rom Ambalaje a dat startul competitiei Orasul Reciclarii

Eco-Rom Ambalaje a dat startul competitiei ”Orasul Reciclarii”, initiativa ce isi propune sa implice si sa mobilizeze primariile pentru a asigura servicii mai bune pentru colectarea selectiva si cresterea cantitatilor de deseuri adunate. Campania se deruleaza pana pe 28 februarie 2013. In competitie s-au inscris 20 orase in care Eco-Rom Ambalaje sustine dezvoltarea serviciilor de colectare selectiva, respectiv: Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau, inclusiv Sectorul 1 si Sectorul 6 Bucuresti.

,,Am lansat aceasta competitie sub forma unei batalii imaginare intre primarii pentru a le stimula interesul pentru colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Rolul autoritatilor locale este unul semnificativ, mai ales in contextul cresterii obligatiilor de reciclare a deseului menajer impuse de recentele modificari ale legislatiei europene, respectiv romanesti. Este vorba despre reducerea lunara, cu 15%, a cantitatii de gunoi depus pe groapa si reciclarea a 50% din deseul menajer pana in 2020”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Victoria va reveni localitatii care va colecta selectiv cea mai mare cantitate de deseuri de ambalaje si care va avea un sistem de colectare selectiva de calitate: pubele de colectare accesibile populatiei, cu un aspect curat si ingrijit si deseuri de ambalaje depuse separat corect.

La finalul celor 6 luni de campanie, localitatea victorioasa va primi titlul de ,,Orasul Reciclarii” si marele premiu: o zona de picnic complet amenajata conform Legii Picnicului in vigoare. Este vorba despre proiectul ,,Pallet Picnic Park”, desemnat cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic in cadrul competitiei Eco-Rom Ambalaje “Picnic Design 2012”. Zona de picnic va fi implementata in primul trimestru al anului viitor si va fi un spatiu inedit, realizat in totalitate din module de paleti din lemn: locurile de relaxare, mesele, suporturile pentru biciclete, gratarele, ecranul de proiectat filme, zonele de iluminat, toate elementele se incadreaza perfect in cadrul natural, fiind totodata extrem de practice pentru activitatile de recreere in aer liber.

In cele 20 de locatii-cheie populatia are acces la serviciile de colectare selectiva a deseurilor prin cele peste 7.500 de containere speciale pentru plastic-metal, hartie si sticla, puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.