Eco-Rom Ambalaje a premiat 300000 de romani care au colectat selectiv

Eco-Rom Ambalaje a premiat peste 300.000 de romani care au aruncat deseurile in cele 3.068 de puncte de colectare selectiva, intre 18 iunie si 9 septembrie. Astfel, in cele aproape trei luni ale campaniei „Ai colectat, Ai castigat!” au fost stranse 3.500 de tone de deseuri, cea mai mare cantitate, respectiv 437 de tone, fiind adunata din Constanta. Totodata, aproape 30.000 de locuinte au fost dotate cu saci pentru colectare selectiva.

“Este important ca ceea ce nou dezvoltam sa nu fie singular, ci intr-un parteneriat sustenabil. Gestul colectarii selective trebuie sa devina un obicei si singura solutie in acest sens este implicarea tuturor celor responsabili: populatie, autoritati, operatori de salubritate si industrie”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Campania a avut un puternic impact si in blogosfera, in urma Comandamentului National de Colectare Selectiva 2.0, initiat de platforma Blogal Initiative.

“Toti au reactionat pozitiv. Campania a atras un numar mare de blogeri inca de la inceput. Chiar din prima saptamana am avut 60 de bloggeri care au scris gratuit despre cum trebuie facuta corect aceasta colectare selectiva a deseurilor. Acum am ajuns la aproape 100 de bloggeri implicati in aceasta campanie”, a spus Cristian China Birta, alias Chinezu, unul dintre initiatorii Blogal Initiative.

Cei peste 300.000 de oameni care au colectat selectiv minimum 10 deseuri de ambalaje in campania „Ai colectat, ai castigat!” au primit, pe loc, un premiu eco constand in mingi de plaja, frisbee, bratari reflectorizante, magneti de frigider sau pixuri realizate din materiale reciclate. In tombola pentru Marele Premiu – o masina – s-au inscris 32.156 de coduri unice, iar castigatoare a fost desemnata Eniko Andrea Stoica, din Targu Mures.

Campania „Ai colectat, Ai castigat!”s-a desfasurat in toate cele 23 de municipii in care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare selectiva, respectiv: Alexandria, Arad, Baia Mare, Bacau, Brasov, Craiova, Cluj, Constanţa, Deva, Focsani, Iasi, Medias, Ploiesti, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Slobozia, Targu Jiu, Targu Mures, Tulcea, Zalau, inclusiv Bucuresti – sectorul 1, sectorul 2, sectorul 3, sectorul 6. Prin intermediul acesteia, Eco-Rom Ambalaje a urmarit cresterea interesului populatiei pentru colectarea selectiva, astfel incat cantitati importante de deseuri de ambalaje sa fie valorificate si reciclate.

La momentul demararii campaniei, peste 5 milioane de cetateni aveau acces la serviciile de colectare selectiva puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje, iar populatia din orasele participante in campania „Ai colectat, Ai castigat!” reprezinta peste 70% din acestia.

 

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.