Eco-Rom Ambalaje a reciclat anul trecut peste 54.000 tone de deseuri

ecoromEco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania, a reciclat anul trecut 54.126 tone de deseuri de ambalaje generate in gospodariile populatiei, cu 55% mai mult decat anul anterior. Investitiile industriei au determinat extinderea hartii nationale de colectare separata a deseurilor de ambalaje: de la 464 de localitati in 2013, la 527 de localitati la finalul anului 2014. In prezent, aproximativ 50% din populatia Romaniei – circa 9,4 milioane de romani – pot colecta separat deseurile de ambalaje prin serviciul dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje in parteneriat cu autoritatile locale si operatorii de salubritate desemnati.ecorom2

Sorin_Cristian_Popescu_Director_General_Eco-Rom_AmbalajeCantitatile de deseuri de ambalaje reciclate de la populatie au crescut an de an, in principal datorita contributiei membrilor Eco-Rom Ambalaje la realizarea unui sistem eficient de colectare separata. Investitiile noastre pentru acest sector s-au ridicat anul trecut la aproximativ 10 milioane de lei – acestea incluzand costurile de colectare, sortare si transport al deseurilor catre fabricile de reciclare, investitiile in infrastructura de colectare separata si in campaniile de informare a populatiei privind importanta reciclarii deseurilor de ambalaje”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Cantitatile de ambalaje reciclate de la populatie sunt doar o parte din totalul realizat de Eco-Rom Ambalaje. In anul 2014, organizatia a sustinut reciclarea a 376.094 tone de deseuri de ambalaje provenind atat din gospodarii, cat si din sectoarele comerciale si industriale. Aceasta cantitate reprezinta 60% din totalul ambalajelor puse pe piata de companiile membre, respectiv 623.860 tone.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.