Eco-Rom Ambalaje: Tulcea a castigat „batalia” pentru ”Orasul Reciclarii”

Municipiul Tulcea a fost desemnat marele castigator al “bataliei” pentru titlul de „Orasul Reciclarii”, competitie adresata primariilor de municipiu si organizata de Eco-Rom Ambalaje. Dupa sase luni de „batalie” (septembrie 2012 – februarie 2013), Tulcea a fost orasul care a obtinut cel mai mare punctaj la evaluarea finala, demonstrand astfel ca detine cel mai performant sistem de colectare separata dintre cele 20 de orase participante. Criteriile care au stat la baza evaluarii oraselor participante au fost: calitatea serviciilor de colectarea separata a deseurilor de ambalaje (insemnand accesul populatiei la containerele colorate, aspectul acestora si corectitudinea depunerii separate a deseurilor in fiecare container), cantitatea de deseuri colectate si campaniile de constientizare a populatiei cu privire la importanta colectarii separate a deseurilor in vederea reciclarii.

“Toate cele 20 de primarii inscrise in competitie s-au implicat si mobilizat, astfel incat serviciile de colectare separata a deseurilor de ambalaje sa se desfasoare in cele mai bune conditii si cantitatile colectate sa inceapa sa creasca. Ele reprezinta un model la nivel national si, in ciuda rezultatelor slabe ale Romaniei la nivel european in ceea ce priveste reciclarea, in domeniul deseurilor de ambalaje tara noastra si-a indeplinit anual obligatiile asumate. Iar acest lucru se datoreaza, in principal, contributiei industriei in dezvoltarea si extinderea sistemului de colectare separata prin Eco-Rom Ambalaje. Doar anul trecut investitiile organizatiei noastre in colectarea separata de la populatie s-au ridicat la 18 milioane de lei, dublu fata de anul precedent”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Odata cu obtinerea titlului de „Orasul Reciclarii”, Tulcea a castigat si Marele Premiu: amenajarea unei zone de picnic conform Legii Picnicului in vigoare. Locul de picnic va fi realizat dupa proiectul  “Pallet Picnic Park”, desemnat cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic in cadrul competiţiei Eco-Rom Ambalaje “Picnic Design 2012”. Acest spatiu inedit, realizat in totalitate din module de paleti din lemn, va fi amenajat in Tulcea pana la finalul anului 2013.

Pe parcursul competitiei au fost colectate separat peste 5,5 milioane de kg de deseuri de ambalaje , dintre care peste 2 milioane de kg de plastic, peste 3,1 milioane de kg de hartie-carton, 451.000 kg de sticla si peste 30.000 kg de metal. Cei peste trei milioane de romani din cele 18 municipii (Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau) si doua sectoare ale Capitalei (Sectorul 1 si Sectorul 6) inscrise in competitie au la dispozitie – in total – 7.500 containere speciale pentru colectare selectiva puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.