Eco-Rom si UNArte impodobesc ECO centrul vechi al Capitalei

Eco-Rom Ambalaje, impreuna cu Universitatea Nationala de Arte Bucuresti (UNArte) au lansat proiectul educational „eCO-LECTIA de ARTA” – un traseu cultural in Centrul Vechi cu lucrari de arta realizate din deseuri reciclabile.  Astfel, peste 20 de creatii realizate de 39 de tineri artisti, studenti ai departamentelor de grafica si design din cadrul Facultatii de Arte Plasice si, respectiv, ai Facultatiide Arte Decorative si Design ale UNArte Bucuresti, vor fi expuse in perioada 11 decembrie 2012 – 5 ianuarie 2013 in 13 locatii din Centrul Vechi: Van Gogh Cafe, Hotel Rembrandt, Laboratorul de cocktailuri, Galeria Horatiu Malaele, La Bonne Bouche, Galeria Sapte Selari, Interbelic, Tiki Bar, Mike’s, Atelier Mecanic, Lacrimi si Sfinti, Energiea Pub si Violeta’s Vintage.

,,Acest proiect este mai mult decât o expozitie de arta, este, in fapt, un program educational despre eco-design dedicat studentilor. Este, in acelasi timp, si o lectie de viata prin care ne propunem sa sensibilizam oamenii cu privire la importanta ambalajelor, a colectarii selective si a reciclarii deseurilor de ambalaje. Designul inedit al produselor si decoratiunilor realizate din ambalaje colectate selectiv merita vazut! Faptul ca ambalajele au dat viata unor lucrari atât de fabuloase speram sa transmita mesajul ca acestea trebuie puse la locurile lor, in containerele colorate, pentru a putea fi reciclate, si nu la gunoi” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Proiectul „eCO-LECTIA de ARTA” a demarat la inceputul lunii octombrie, prin sesiuni in care studentii au invatat despre designul acestora din punctul de vedere al impactului asupra mediului, despre eforturile si cerintele companiilor in aceasta privinta, precum si despre reciclarea deseurilor de ambalaje in Romania si la nivel international. Toti tinerii artisti implicati si-au mobilizat prietenii, familia, cunoscutii sa colecteze deseurile de ambalajele necesare pentru realizarea lucrarilor. Astfel, proiectul a continuat cu partea creativa in care fiecare a trebuit sa propuna si sa creeze efectiv o lucrare din deseuri de ambalaje, coordonati de lector univ. Dr Anca Boeriu (FAP) si lector univ. Asociat Drd. Corina Duma (FADD) – iar rezultatele pot fi admirate in Centrul Vechi al Bucurestiului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.