Ecotic: Programul ECO Educatia si-a desemnat castigatorii

ECO Educatia, programul de dezvoltare a atitudinii responsabile a elevilor si a cadrelor didactice fata de deseuri, in special fata de DEEE si deseurile de baterii si acumulatori, si-a desemnat castigatorii. Acestia sunt: Clasa a III-a din Liceul teoretic „Ioan Petrus”, Otopeni, profesor-coordonator Marinescu Eugenia; Clasa a VII-a din Scoala gimnaziala „Ion Creanga”, Cluj, profesor-coordonator Ioia Manuela si Clasa I-a din Scoala Martisor, Bucuresti, profesor-coordonator Pop Irina Laura. Toti elevii acestor clase castigatoare vor fi recompensati, in perioada 22 -30 aprilie, printr-o vizita la o uzina de reciclare din Romania unde acestia, insotiti de profesorii coordonatori vor putea urmari intreg procesul de reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

„Programul a fost primit cu mult entuziasm de elevii mei. Au fost extrem de incantati si s-au simtit foarte importanti in aceasta perioada. Au alertat vecinii, prietenii si cunoscutii si le-au explicat ce “daunatoare” sunt bateriile pentru mediu si ca ei au misiunea de a-l salva, atat cat pot, adunandu-le la scoala de unde vor fi duse la reciclat. Elevilor le place sa fie utili si sa invete multe lucruri interesante in alt mod decat cel traditional de la clasa”, a declarat Florina Itineantu – profesor pentru ciclul primar la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”, din Timisoara.

Nu mai putin de 77 scoli din Romania au participat in acest program, profesorii coordonatori desfasurand mai multe activitati educationale in clasele gimnaziale in spiritul protectiei mediului. Peste 3.500 de elevi s-au implicat in program, antrenand totodata in demersul ecologic familiile, prietenii si colegii din alte institutii de invatamant si comunitatile din care fac parte. Prin eforturile depuse au fost colectate peste 2.600 kg de baterii uzate, colectarea acestor tipuri de deseuri in recipientele puse la dispozitie de Ecotic Bat fiind una din activitatile cuprinse in program”, spun initiatorii competitiei.

Programul ECO Educatia se afla la prima editie, fiind organizat de Ecotic, Ecotic Bat si Junior Achievement Romania, cu sprijinul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, al Ministerului Educatiei Nationale si al Garzii Nationale de Mediu.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.