Ecotic si Junior Achievement deruleaza programul national ECO Educatia

ECOTIC si Junior Achievement Romania vor derula in institutiile de invatamint cu clasele I – VIII din orasele Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Bacau si Ploiesti, Programul national “ECO Educatia”. Desfasurat in intervalul 28 ianuarie – 30 aprilie, programul beneficiaza de sprijinul Ministerului Mediului si Garzii Nationale de Mediu. ECO Educatia este un program de dezvoltare a atitudinii responsabile a elevilor si cadrelor didactice fata de deseuri, in special fata de deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si deseurile de baterii si acumulatori (DB/A).

Activitatile din cadrul programului vizeaza atat latura informativ-educativa, cat si componenta practica, aceea de colectare selectiva a deseurilor de baterii si acumulatori in containerele puse la dispozitie de ECOTIC BAT.

Programul are urmatoarea structura:

  • In perioada 28 ianuarie – 08 februarie 2013, profesorii coordonatori care doresc sa intre in acest Program trimit catre organizatori o solicitare in acest sens;
  • Intre 13 februarie – 22 martie 2013, profesorii desfasoara activitatile cuprinse in Program, la clasele cu care au decis sa se inscrie;
  • Intre 01 – 05 aprilie 2013, organizatorii vor anunta clasa castigatoare in Programul ECO Educatia.

Organizatorii spera ca, la finalul proiectului, elevii sa aiba o atitudine mai responsabila fata de deseuri, in special fata de deseurile de echipamente electrice si electronice si deseurile de baterii si acumulatori. In acest sens, clasa care va reusi sa colecteze cea mai mare cantitate de deseuri de baterii si acumulatori si care va avea activitatea cea mai intensa in Program va beneficia de o vizita la o uzina de reciclare din Romania unde va putea urmari intreg procesul de reciclare a deseurilor de echipamente electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.