Electric Castle 2015: Peste 7,5 tone deseuri au fost colectate separat

Electric Castle2015In cele patru zile ale festivalului Electric Castle, participantii au colectat separat peste 7,5 tone de deseuri de ambalaje, au produs 700 WH pedaland pe biciclete si au fost permanent angrenati in activitati de educatie ecologica. Vedetele „Eco” ale acestui an au fost tinerii care au pedalat peste 250 km pentru a participa la festival, o provocare lansata de organizatori in speranta ca vor castiga cat mai multi ambasadori ai unui mediu curat. Pentru prima data in istoria festivalului, organizatorii au optat pentru colectarea separata a deseurilor de ambalaje. Din cele 7.64 tone colectate separat de participanti in containerele speciale puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje, 1.240 kg au fost deseuri de ambalaje carton/hartie, 1.260 kg deseuri de ambalaje plastic, 2.500 kg de metal si, Electric CAstlecea mai mare cantitate, 2.640 kg deseuri de ambalaje sticla. Toate aceste cantitati de deseuri au fost transportate la firmele de reciclare unde vor fi transformate in alte produse.

“Electric Castle Festival si-a desemnat, in acest an, primii Eco-Ambasadori. Cei 12 tineri care au pedalat peste 250 km de acasa pana la Bontida au castigat intrare gratuita la festival. Asa cum recunosteau chiar ei, la sosire, adevaratul castig a fost de a redescoperi peisaje minunate pe care, poate, nu le-ar fi savurat din viteza masinii, de a trai o experienta care le-a testat propriile limite. Veniti din Chisinau, Bucuresti, Timisoara, Galati, Predeal sau Pitesti, acestia au pedalat in total 5421 de km, promovand mersul pe bicicleta ca modalitate de transport cu zero emisii de carbon”, spun organizatorii festivalului.

Tot pe biciclete, de data aceasta biciclete cu dynam, au fost prezente alte 1000 de persoane care s-au intrecut in ”The Battle of the Pedals” powered by MemoPlus2Go. Prin efortul lor s-au produs 700 WH, echivalentul a 700 de ore de functionare a unui televizor.

Peste 500 de participanti la festival s-au inscris in ECO-Game, al carui principal scop a fost constientizarea amprentei de carbon pe sectoarele principale (transport, deseuri, apa si energie). Amprenta de carbon calculata de acestia a avut o medie de 8.2 tone/CO2/an, depasind media europeana de 7.2 tone/CO2/an. Pentru neutralizarea ei, fiecare roman ar trebui sa planteze anual cate 8 copaci.

Programul ECO de la Electric Castle festival este coordonat si implementat de Asociatia MAINOI, incepand cu anul 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.