Electrica a anuntat ce proiecte va finanta prin programul “Electrica pune Romania intr-o alta lumina”

Programul de Granturi Electrica pune Romania intr-o alta luminaElectrica a selectat cele 6 proiecte care vor primi finantare de 50.000 de euro in cadrul celei de-a doua editii a programului de granturi “Electrica pune Romania intr-o alta lumina”. In competitie au fost inscrise 163 de proiecte.

Proiectele care primesc fonduri vizeaza initiative din domeniile: educatie, sanatate, protectia mediului si au impact in comunitatile din zonele Sibiu, Galati, Constanta, Bucuresti si Arad.

Proiectele castigatoare sunt:

  • BLIND SPOT – Centru pilot de intregrare – Proiectul isi propune cresterea gradului de incluziune sociala a persoanelor cu handicap, prin realizarea unui centru pilot de integrare pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati de vedere. Centrul urmeaza sa ofere servicii educationale de formare, cursuri acreditate si de perfectionare, iar beneficiarii vor fi formati de alti nevazatori, care deja lucreaza intr-un program pilot de peer-training. In plus, centrul va oferi si posibilitate de practica pentru cursanti.
  • CIVIC-GHIZI – Proiectul consta in organizarea unor stagii de formare pentru un grup de tineri (cu varste cuprinse intre 15 si 35 ani) care sa devina ghizi civici voluntari. In cadrul proiectului, tinerii vor aprofunda partea teoretica, prin cursuri specifice, dar si partea practica, prin sustinerea unor tururi ghidate la care vor participa colegii de curs, expertii care vor sustine cursurile, dar si membrii proiectului.
  • CLIIN – Complianta in Lupta Impotriva Infectiilor Nosocomiale – Scopul proiectului este reducerea incidentei infectiilor nosocomiale in cadrul Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Maria Sklodowska Curie”, prin introducerea unui sistem de complianta in prevenirea, monitorizarea, evaluarea si tratarea acestora. Obiectivul principal este scaderea, in urmatoarele 12 luni, a procentului infectiilor nosocomiale la nivelul sectiei, de la 17,5% la 8%.
  • MagicHOME – ACASA departe de CASA pentru copiii diagnosticati cu cancer – MagicHOME este un loc care tine familiile impreuna atunci cand copiii necesita ingrijiri in clinici specializate aflate departe de localitatile lor de origine. Obiectivele proiectului sunt sa ofere 10.000 zile de cazare in anul 2018, servicii MagiCAMP (tabere de vara, weekend-uri cu fratii si surorile, MagicBOX etc.) si sa organizeze cel putin 10 evenimente pentru copiii afectati de boli grave si familiile lor (expozitii, workshop-uri cu parintii etc.).
  • EcoYear challenges YOU – Proiectul isi propune realizarea unor activitati ce se vor desfasura pe durata unui an de zile, realizarea unui EcoGuide, ecologizari si plantari, amenajarea unor spatii de colectare a deseurilor menajere, realizarea platformei EcoFriends si alte activitati. Scopul proiectului este cresterea gradului de implicare a comunitatii galatene in proiecte ce vizeaza conservarea si protejarea mediului inconjurator, precum si adoptarea unui stil de viata prietenos cu natura.
  • Plaja Terapeutica – Proiectul consta in amenajarea unui sector de plaja destinat persoanelor cu dizabilitati, in contextul in care, in acest moment, in Romania nu exista nicio plaja care sa ofere facilitati pentru persoanele cu nevoi speciale. Mai mult, in cadrul proiectului va fi amenajat primul parc terapeutic din Europa, realizat pe o plaja. Activitatile se vor desfasura in sezonul estival 2018, peste 200 de voluntari din 10 tari urmand sa fie implicati in realizarea acestora.

Concursul de granturi “Electrica pune Romania intr-o alta lumina” s-a desfasurat in perioada 22 august – 25 octombrie 2017, pe platforma online www.electrica.ro/CSR/program_granturi. Prima faza a proiectului a fost destinata depunerii de proiecte, in timp ce in faza a doua a fost verificata eligibilitatea acestora. In final, in urma unei evaluari obiective, au fost alese proiectele care vor beneficia de finantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.