Electrogrup va dezvolta un sistem de management inteligent al traficului in Piatra Neamt

Centru ComandăElectrogrup, companie membra a grupului E-INFRA, va dezvolta, in asocierea al carei lider este Swarco Traffic Romania, un sistem de management inteligent al traficului din municipiul Piatra Neamt, in valoare totala de 5,5 milioane de Euro, alaturi de Urban Scope SRL.

Electrogrup va furniza, instala, configura si pune in functiune echipamente si licente pentru sistemele de comunicatii, LPR (camere ce recunosc numerele de inmatriculare) si CCTV (supraveghere video cu circuit inchis), dar va efectua si lucrari civile si amenajarea centrului de comanda si control.

Proiectul, ce se va desfasura pe durata a 82 de luni, va avea o componenta de finantare nerambursabila, prin Programul Operational RegionaI (POR) 2014-2020, Axa Prioritara 4 – “Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile”.

“La doar cateva luni dupa ce am anuntat startul primului proiect din Romania ce prevede integrarea mai multor solutii de tip Smart City in Piatra Neamt, continuam pasii rapizi catre dezvoltarea Smart a municipiului, cu un sistem de management inteligent al traficului, ai carei beneficiari vor fi locuitorii, politia rutiera, operatorul de transport public, turistii si persoanele care tranziteaza orasul si, nu in ultimul rand, municipalitatea. Totul, pentru o crestere a sigurantei cetatenilor in spatiul public, precum si o  scadere a timpilor de asteptare in trafic si, implicit, reducerea gradului de poluare in zona urbana, generata de reducerea emisiilor de noxe”, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup.

72% dintre cetatenii europeni locuiesc in mediul urban, unde se consuma 75% din energia totala si unde 98% dintre calatoriile urbane efectuate au o lungime mai mica de 5 km. Astfel, orasele cu o densitate mare a populatiei si o pondere mare a calatoriilor pe distante scurte prezinta un mare potential de orientare spre un transport cu emisii recluse de carbon, prin reorientarea catre deplasarile pietonale, cu bicicleta si transportul comun.

Anterior, la inceputul acestui an, Electrogrup a dat startul implementarii primului proiect Smart City integrat din Romania – modernizarea statiilor de asteptare a mijloacelor de transport public, tot in Piatra Neamt, contract in valoare de peste 21.1 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.