Electrolux, recunoscuta pentru masurile eficiente privind reducerea emisiilor de carbon

Compania Electrolux a fost recunoscuta ca fiind una dintre primele cinci companii din tarile nordice care s-au remarcat datorita masurilor eficiente luate in vederea reducerii emisiilor de carbon si a implicarii in atenuarea schimbarilor climatice. Recunoasterea a fost oferita de catre CDP – organizatie non-profit internationala care furnizeaza singurul sistem global prin care companiile pot masura, gestiona si furniza informatii vitale privind impactul activitatii asupra mediului. De asemenea, Electrolux este in top si prin comunicarea datelor si a rezultatelor cu privire la schimbarile climatice, acordand o importanta deosebita transparentei informatiilor in acest domeniu. Preocuparea companiei fata de mediu si strangerea datelor cu privire la acest aspect a inceput inca din 1990. Astfel, grupul Electrolux a reusit deja sa-si creeze o intreaga istorie referitoare la acest subiect, iar prin operatiunile intreprinse, sa realizeze o ampla centralizare a datelor cu privire la mediu.

“Suntem mandri sa fim singura companie suedeza recunoscuta de CDP drept lider, atat pentru actiunile legate de schimbarile climatice, cat si pentru standardele de comunicare a informatiilor referitoare la acest subiect.  Numai in 2012 am realizat o economie de 6% a consumului de energie, comprativ cu 2011, fapt ce indica o crestere a eficientei productiei”, a declarat Henrik SundStröm, Head of Sustainability Affairs la Electrolux.

Totodata, conform raportului din acest an, Electrolux ocupa pentru prima data o pozitie de top in Indexul pentru Leadership in Performanta Climatica (Climate Performance Leadership Index – CPLI) – clasamentul in care companiile sunt evaluate in functie de amploarea si calitatea activitatilor intreprinse si a strategiilor adoptate in vederea reducerii emisiilor de carbon.

De asemenea, pentru al treilea an consecutiv, Electrolux se numara printre cele 27 de companii nordice incluse in Indexul pentru Leadership in Comunicarea Schimbarilor Climatice (Climate Disclosure Leardership Index – CDLI). Astfel, potrivit criteriilor CDP, Electrolux a obtinut 92 de puncte din 100.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.