CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

eMAG și Fundația Nouă ne pasă lansează campania „Educația nu se oprește niciodată”

eMAG împreună cu Fundația Nouă ne pasă lansează campania „Educația nu se oprește niciodată”, care aduce în atenția publică problema abandonului școlar, problemă care afectează evoluția economică și socială a țării ce nu mai poate fi amânată.

Totodată reprezintă și o recunoaștere a profesorilor din programele de recuperare a materiei „Nouă ne pasă” dezvoltate de Fundația Nouă ne pasă, care îi învață pe copii că cea mai importantă lecție este aceea de a nu renunța.

În România, unu din patru copii din mediul rural renunță la școală înainte de a ajunge în clasa a VIII-a, lipsa resurselor materiale și rezultatele școlare foarte slabe fiind printre principalele cauze ale abandonului. Anual, peste 45.000 dintre copiii României abandonează școala, iar 44,3% dintre copiii din mediul rural se află în pragul sărăciei și a excluziunii sociale.

Cu ajutorul profesorilor, copiii înscriși în programul „Nouă ne pasă” recuperează lecțiile de matematică și română, ajungând la zi cu materia, astfel că își pot continua parcursul școlar. Grupele cuprind maxim 10 copii care pot participa în program minimum trei ani, iar pe lângă ajutor de la profesori, ei primesc și o masă caldă de trei ori pe săptămână.  

Participarea în program este deschisă oricărui profesor din mediul rural care aplică cu propuneri de proiecte, fiind selectate cele mai bune aplicații. Fiecare școală selectată beneficiază de sprijin financiar, iar suma oferită acoperă cheltuielile pentru masa copiilor la școală, materialele didactice și plata profesorilor.

2021 tudor-manea-director-general-emag-romania„Atunci când educația nu se oprește, evoluăm și ca societate, și la nivel individual. Putem schimba paradigma noastră economică, a unei Românii ca furnizor de mână de lucru ieftină, cu aceea a unui stat cu o populație bine educată, care produce valoare. Dar pentru aceasta trebuie să avem grijă de copiii noștri și să îi ținem în școală. De peste 10 ani suntem implicați în programe de educație remedială alături de Fundația Nouă ne pasă, care a demonstrat că are un impact vizibil în comunitățile unde activează și poate schimba vieți. Pentru un viitor cu oameni responsabili, eMAG își pune la dispoziție platforma pentru donații, pentru ca centrele din programul Nouă ne pasă să ajungă în cât mai multe locuri și să îi susținem împreună pe profesorii din Clasa care nu se lasă”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

Din 2016, programul „Nouă ne pasă” a crescut și a ajuns în cele mai îndepărtate și sărace zone: de la șase școli din cinci județe, programul a crescut la 84 de școli din 31 de județe, cu 2.422 de copii susținuți de 377 de profesori în anul școlar 2021 – 2022. În urma participării în program, prezența la școală a copiilor s-a îmbunătățit cu 80%, iar notele au crescut cu aproximativ un punct  în decursul unui an școlar. 

Tudor Vlad, Presedintele Fundatiei eMAG_2014Suntem recunoscători tuturor celor care nu au rămas indiferenți la problemele din educație, dar mai ales profesorilor din programul „Nouă ne pasă”, care nu s-au lăsat învinși de neajunsuri și au luptat ca fiecare copil care le-a trecut prin clasă să rămână în școală o perioadă cât mai lungă de timp. Datorită lor, rata abandonului școlar este aproape de zero acolo unde avem centre after school”, a declarat Tudor Vlad, Președinte Fundația Nouă ne pasă.

Oricine poate susține programul Nouă ne pasă cu o donație direct din aplicație sau din site pe www.emag.ro/nouanepasa atunci când achiziționează un produs și poate astfel contribui la susținerea orelor de educație remedială pentru copiii cu risc de abandon școlar. Mai multe informații despre „Clasa care nu se lasă” pot fi accesate aici: Educația nu se oprește niciodată | eMAG și Fundația Nouă ne pasă – YouTube.

Campania „Educația nu se oprește niciodată” face parte din platforma de sustenabilitate eMAG „Responsabilitatea noastră nu se oprește niciodată” și reprezintă și un omagiu pentru profesorii din programele de recuperare „Nouă ne pasă” dezvoltate de Fundația Nouă ne pasă, care îi învață pe copii că cea mai importantă lecție este aceea de a nu renunța.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.