eMAG sustine pregatirea tinerilor programatori romani

Fundatia eMag sustine pregatirea echipei Romaniei care va participa la cel mai mare concurs international de programare la nivel universitar – ACM ICPC, ce va avea loc in luna iunie la Sankt Petersburg. Astfel, in intervalul 25 ianuarie – 5 februarie, cinci dintre cei mai buni tineri programatori romani vor participa la o tabara de pregatire in Rusia, la Petrozavodsk. Echipa Universitatii București, denumita UniBucBigDawgs, va fi reprezentata la finala de la Sankt Petersburg de trei olimpici nationali si internationali, respectiv: Adrian Budau, medaliat cu aur si cu de argint la Olimpiada Internationala de Informatica din 2011 si 2012, Mihai Calancea – medaliat cu bronz de la Turneul International de la Shumen si Serban Stan – care a strans trei medalii de argint si doua de bronz la Olimpiadele Europene. Alaturi de cei trei vor pmerge in tabara de pregatire si Andrei Grigorean si Marius Dumitran. Cei doi administreaza platforma online Infoarena.ro, care ii ajuta pe elevi si studenti sa isi perfectioneze cunostintele despre programare si sa se pregateasca pentru concursurile nationale si internationale de informatica.

“Am decis sa sponsorizam echipa Universitatii Bucuresti pentru ca ceea ce fac ei este in linie cu intentia noastra de a sprijini excelenta academica din Romania, dar si pentru ca intelegem cat de important este accesul programatorilor romani la un nivel de pregatire care deocamdata nu exista la noi. Un centru de pregatire asemanator cu cel din Rusia ar putea dezvolta exponential industria de IT din Romania. Nu poate fi o coincidenta faptul ca, in toate tarile ale caror echipe se afla in varful clasamentului concursului ACM ICPC s-au deschis birouri ale marilor companii de programare. In Polonia, tara care este in fiecare an in varful clasamentului, Google si-a deschis recent doua birouri, iar in Ucraina aceeasi companie a achizitionat recent un start-up de peste 30 milioane de euro”, a declarat Tudor Vlad, presedinte al Fundatiei eMAG.

ACM ICPC este un concurs pe echipe alcatuite din cate trei studenti, care trebuie sa lucreze impreuna, la un singur calculator, pentru rezolvarea a cat mai multe probleme in intervalul celor cinci ore de concurs. Incepand cu 1997, IBM a devenit sponsorul oficial al competitiei, iar anul trecut s-au inscris in concurs peste 10.000 de echipe din peste 2.000 de universitati din intreaga lume. In ultimii 10 ani, echipa Romaniei s-a calificat de patru ori in finala ACM ICPC.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.