ENEL a castigat premiul Ethical Boardroom 2018 pentru Guvernanta Corporativa

Enel a primit premiul european pentru Guvernanta Corporativa 2018 in sectorul „Utilitati” de la Ethical Boardroom, una dintre cele mai importante publicatii de specialitate din Marea Britanie. 

Revista, care acopera si analizeaza subiecte legate de guvernanta la nivel global, a apreciat compania pentru standardele de dezvoltare durabila si pentru implementarea celor mai bune practici referitoare la guvernanta corporativa.

Enel a fost nominalizat de cititorii revistei, incluzand directori executivi din cadrul celor mai importante companii globale listate la bursa si analisti in domeniul sustenabilitatii ai investitorilor institutionali majori. Enel este singura companie italiana inclusa in editia acestui an a premiilor Ethical Boardroom.

Suntem extrem de incantati ca am obtinut aceasta distinctie renumita. Dezvoltarea durabila, concept ce nu poate fi disociat de guvernanta corporativa, continua sa joace un rol esential in procesul nostru de transformare digitala pe care il intreprindem in sectorul energetic, cu scopul final de a creste valoarea pentru toate partile interesate, dar mai ales, pentru societate, in ansamblul ei. Dat fiind faptul ca modelul de afaceri Enel plaseaza inovatia si dezvoltarea durabila in centrul tuturor activitatilor Grupului, acest premiu reprezinta o recunoastere a strategiei noastre de afaceri la un nivel extins , precum si a practicilor noastre de guvernanta corporativa de referinta”, a declarat Patrizia Grieco, Presedintele Enel.

Premiul, care se afla acum la cea de-a patra editie, premiaza companiile care demonstreaza o experienta remarcabila de leadership in sectorul guvernantei corporative. Ethical Boardroom a analizat guvernanta corporativa a companiilor concurente pe baza datelor publice disponibile, utilizand aproximativ 120 de indicatori calitativi si cantitativi, care sunt impartiti intr-unul sau mai multi indicatori cheie de performanta (Key Performance Indicators – KPI) si grupati in patru zone macro: structura consiliului de conducere si leadership, consiliile de administratie si cvorumul, drepturile actionarilor, angajamentul si transparenta.

Guvernanta corporativa a Enel este foarte apreciata de investitori, in special pentru prezenta puternica a directorilor independenti (78%) si a directorilor nominalizati de investitorii institutionali (trei din noua). Alte puncte forte se refera la politica de remunerare echitabila si transparenta, aplicabila directorilor si consultantilor/angajatilor seniori si la sistemul solid de control intern si de management al riscurilor.

Planul strategic al Grupului pentru perioada 2018-2020 demonstreaza implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite (SDG) in cadrul modelului sau sustenabil de afaceri pe tot parcursul lantului valoric.

Angajamentul Enel de a respecta cele mai inalte standarde de sustenabilitate a atras din ce in ce mai mult atentia fondurilor de investitii responsabile social. Conform celor mai recente date din decembrie 2017, fondurile de tip ISR (Investitor Responsabil Social) detin 8.6% din totalul actiunilor Enel, in crestere fata de nivelul de 8.4% din iunie 2017, si reprezinta 11.3% din free-float-ul Grupului (11% din iunie 2017).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.