Enel a desemnat castigatorii concursurilor Play Energy si We are energy

Enel Romania a premiat castigatorii competitiei nationale Play Energy si pe cei ai concursului intern We are energy. Prin cele doua proiecte, copii si tinerii descopera lumea stiintei si energiei, acumuland cunostinte practice si teoretice din domeniu.

Play Energy este un proiect international dezvoltat de Enel in 11 tari (Romania, Slovacia, Italia, Grecia, Rusia, SUA, Panama, Costa Rica, Chile si Guatemala), dedicat scolilor generale si liceelor. Scopul proiectului este de a creste gradul de constientizare in randul tinerelor generatii asupra lumii complexe a energiei. Tema de anul acesta, „Pe urmele energiei”, a ajuns in peste 300 de scoli din Romania, respectiv la 40.000 de copii din tara.

„Traim intr-o realitate complexa si in continua schimbare, iar pentru face fata, trebuie sa pregatim tinerele generatii sa inteleaga si sa sustina schimbarile, dar si sa le gestioneze. Participantii celor doua competitii au venit cu solutii eficiente pentru a imbunatati calitatea vietii, promovand utilizarea rationala a energiei in locurile in care traim, transformand orasele in modele de eficienta si economisire a energiei, in beneficiul mediului si al intregii societati”, a declarat Luca D’Agnese, country manager Enel Romania.

Locul intai in cadrul competitiei Play Energy pentru licee a revenit elevilor din clasa X MI3 de la Colegiul National Constantin Diaconovici Loga, Timisoara, pentru proiectul „Energie! Nu mai este o intrebare”. Indrumati de profesorii coordonatori Alexandra Petrescu si Laura Inasel, cei 30 de elevi au construit un panou solar functional care, atasat la un transformator si o priza, poate fi folosit pentru a incarca un telefon mobil sau un alt aparat electronic.

Pe locul doi s-au clasat elevii din clasele IX A si XII RPZ de la Grupul Scolar Industrial ID Hurmuzescu Medgidia, judetul Constanta, pentru proiectul „Energia deseurilor – intre teorie şi practica”. Locul trei a fost ocupat de elevii clasei X de la Colegiul Grigore Moisil din Bucuresti, cu proiectul „Macheta ECO”.

La categoria scoala generala, premiul intai a fost castigat de elevii clasei VII D de la Scoala nr. 279 Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, Bucuresti, pentru proiectul „Orasul care se reinventeaza singur”. Locul doi a fost ocupat de proiectul „ Joc SUDOKU” al clasei VII B de la Colegiul National Mircea cel Batran, Constanta. Locul al treilea a fost acordat clasei VII B de la CTE Dragomir Hurmuzescu din Deva, cu proiectul „Turnul lui Andrei”.

Cel de-al doilea concurs, “We are energy”, se adreseaza copiilor angajatilor Enel, si aee drept scop educarea tinerei generatii in spiritul valorilor sociale. Tema de anul acesta, „Aventura 3D in viitor”, invita tinerii sa se gandeasca la viitor, sa isi imagineze cum va fi lumea, sa fie creativi si indrazneti. Cei 16 castigatori (cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani) provin din toate judetele in care Enel activeaza in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.