ENEL a desemnat la Roma castigatorii competitiei PlayEnergy 2013

Enel_Castigatori_PlayEnergy2013Enel a anuntat, recent, castigatorii celei de-a zecea editii a competitiei PlayEnergy, proiect educational desfasurat cu scopul de a creste gradul de constientizare cu privire la o cultura energetica responsabila printre elevii si profesorii din 10 tari in care compania este prezenta. Raspunsul din partea scolilor a fost entuziasmant, cu 443.700 de elevi si 8.306 de scoli din Italia si strainatate implicandu-se in proiect. 114.000 de elevi au intrat in competitie, realizand 2.929 de proiecte. Pentru a creste gradul de intelegere asupra utilizarii responsabile a resurselor, Enel a oferit claselor trei kituri diferite ce cuprind metode de invatare, adaptate la fiecare nivel scolar, lectii pe teme energetice, informatii cu privire la noi tehnologii si un website dedicat multilingvist (playenergy.enel.com), ce include continut multimedia, materiale pentru panouri interactive (IWB) si stiri.

“La finalizarea procesului de invatare, elevii inscrisi in competitie din Italia, Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Panama, Romania, Rusia, Slovacia si Spania au fost invitati sa demonstreze cele invatate despre energie cu aplicatii originale si utilizari eficiente ale electricitatii. Concursul din 2013 a provocat clasele cu 8 teme, 8 „definitii” ale energiei pentru a-i inspira sa inventeze, sa inoveze si sa foloseasca imaginatia: inovare, eficienta, oportunitati, creativitate, probleme locale, comunitate, cercetare si viitor. Mai mult, din acest an, circuitul international al PlayEnergy integreaza si produsul educational al Endesa pentru scoliile din Spania, Endesa Educa”, spun initiatorii programului.

Ceremonia de premiere internationala din Roma a reprezentat o oportunitate pentru toti participantii PlayEnergy sa se intalneasca si sa schimbe idei. Premiile au fost acordate finalistilor la nivel national si international in timpul evenimentului de o zi, cu 12 proiecte castigatoare din Italia si 4 din Spania, Romania, Slovacia si Rusia.

Castigatorii au primit premiile de la presedintele Enel, Paolo Andrea Colombo, directorul general executiv al grupului, Fulvio Conti, si presedintele Comisiei UNESCO din Italia, Giovanni Puglisi. Cantareata italiana Giorgia a fost prezenta la evenimentul gazduit de comediantii italieni „Cantù Project” (Alessio Parenti, Alice Mangioni si Vincenzo Albano) si a transmis un mesaj video elevilor.

Anul acesta competitia PlayEnergy a primit o recunoastere prestigioasa, prin patronajul Comisiei UNESCO din Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.