Enel a donat 3600 de becuri economice locuitorilor din Valea Ciorii

Enel Romania a inlocuit peste 3.670 de becuri incandescente cu unele economice in locuintele din comuna Valea Ciorii, aceasta devenind a doua localitate romaneasca iluminata prin becuri economice (dupa comuna Izvoarele din Giurgiu). Datorita noilor becuri ce au un consum mic de energie, cele 735 de case din Valea Ciorii, judetul Ialomita, vor economisi aproximativ 73.500 lei pe an. Actiunea face parte din campania de responsabilitate sociala lansata de Enel in 2011, ce vizeaza promovarea unui consum energetic responsabil.

„Enel Romania a lansat acest proiect ambitios pentru a imbunatati intr-adevar viata de zi cu zi a comunitatilor locale, creand conditiile necesare unui consum redus de energie, din care rezulta costuri mai mici. Programul include si o campanie educationala, astfel incat clientii sa fie informati in legatura cu beneficiile unui consum eficient de energie”, a declarat Radu Cosarca, Director Relatii Externe al Enel Romania.

Pe langa becurile economice, locuitorii comunei Valea Ciorii au primit din partea Enel Romania si materiale explicative despre modul cum pot reduce consumul de curent in propriile locuinte. Potrivit acestora, becurile clasice transforma in lumina doar 15 la suta din energia consumata, restul pierzandu-se in caldura degajata de filament. In schimb, becurile economice nu se incalzesc, astfel ca toata energia electrica absorbita se transforma in lumina.

Prin acest proiect, Enel va imbunatati vietile a peste 2.000 de oameni, care vor putea beneficia de avantajele unui consum responsabil de energie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.