Enel a donat 400 de calculatoare, prin proiectul „Toata lumea intra in jocul educatiei IT”

ENEL Toata lumea intra in jocul educatiei ITProiectul Toata lumea intra in jocul educatiei IT, organizat de catre Asociatia Ateliere Fara Frontiere si sustinut de catre companiile Enel in Romania si-a desemnat castigatorii.

23 de scoli si licee, o biblioteca, 8 ONG-uri si o institutie sociala sunt beneficiarii celor 400 de calculatoare reconditionate donate de catre Asociatia Ateliere Fara Frontiere. Proiectul a venit in sprijinul organizatiilor  din comunitatile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfasura proiecte de educatie dedicate in special copiilor si tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achizitionarii lor. 

Cele 33 de proiecte premiate in cadrul concursului se adreseaza prioritar copiilor si tinerilor cu posibilitati financiare reduse, cu risc de abandon scolar, cerinte educationale speciale, institutionalizati, cu dizabilitati sau alte vulnerabilitati. 

Pentru Enel sustenabilitatea a devenit parte din strategia de business. Scopul nostru este sa cream valoare comuna pentru companie si pentru comunitatile in care ne desfasuram activitatea. De aceea, proiectul pe care il derulam impreuna cu Ateliere fara Frontiere a venit pentru noi natural, intrucat aduce implementarea principiilor economiei circulare in acelasi timp cu sustinerea educatiei. Felicitari tuturor celor care si-au inscris proiectele in competitie. Numarul ridicat de inscrieri ne arata cat de multa nevoie este de astfel de initiative. Ne bucuram sa sustinem accesul la educatie de calitate pentru cat mai multe scoli, licee dar si pentru beneficiarii proiectelor educationale derulate de catre organizatiile castigatoare”, a declarat Alessio Menegazzo, director pentru Sustenabilitate si Afaceri Institutionale al companiilor Enel din Romania.

Lista completa a castigatorilor este disponibila pe site-ul www.educlick.ro

Beneficiarii au fost selectati in urma evaluarii de catre juriul format din reprezentantii companiilor grupului Enel in Romania, CSR Media, IBM, Techsoup Romania si ai Galei Societatii Civile (The Institute).

In total, un numar estimat de 4.650 de copii si tineri si circa 220 de adulti si varstnici (in cadrul proiectelor intergenerationale) vor beneficia de cele 400 de echipamente IT complete oferita in aceasta editie.  

Proiectul Toata lumea intra in jocul educatiei IT face parte din programul national de solidaritate digitala Educlick. Din 2009, Ateliere Fara Frontiere a donat prin acest program 10.000 de calculatoare catre 2.000 institutii de invatamant si organizatii nonprofit. Astfel, 300.000 de copii si tineri defavorizati au primit o noua sansa de a se integra mai usor, de a avea acces la informatie  si de a-si dezvolta abilitatile digitale.  

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.