ENEL a fost inclus pentru a zecea oara in indicii de sustenabilitate ECPI

Enel a fost inclus pentru a zecea oara in prestigioasa serie de indici ECPI Sustainability, care evalueaza companiile in baza performantei de mediu, sociala si de guvernanta (Environmental, social and Governance – ESG).

Includerea Enel in acest indice reprezinta recunoasterea viziunii strategice bine definite pe termen lung, a practicilor solide de gestionare operationala si a rezultatelor pozitive in abordarea nevoilor sociale si de mediu. Endesa, subsidiara spaniola a Enel, a fost de asemenea inclusa in indicii ECPI.

Francesco Starace CEO EnelSuntem mandri sa fim clasati in acest index alaturi de cele mai sustenabile si implicate social companii din lume. Includerea noastra pentru cea de-a zecea oara este inca o confirmare a succesului integrarii ESG in strategia noastra de business si, in special, dovedeste puternica sinergie a deciziilor noastre investitionale si a strategiei industriale. Acesti indici reprezinta o asigurare pentru investitorii nostri in ceea ce priveste pozitia noastra de lider in practicile durabile de business si sunt o marturie a angajamentului nostru de a obtine rezultate responsabile social”, a declarat Francesco Starace, CEO al Enel si Manager General.

Enel a fost inclus in patru indici ECPI:

  • ECPI Global Renewable Energy Equity Index, care selecteaza cele mai mari 40 de companii evaluate din punct de vedere ESG, active in productia sau comercializarea de energie din surse regenerabile;
  • ECPI Global Climate Change Equity Index, care ofera investitorilor expunerea catre companiile care reusesc cel mai bine sa profite de oportunitatile oferite de provocarea schimbarilor climatice;
  • ECPI Euro ESG Equity Index, care este include 320 de companii cu cea mai mare capitalizare de piata din zona euro care indeplinesc criteriile ESG ale ECPI
  • ECPI World ESG Equity Index, un punct de de referinta al companiilor pe piete dezvoltate care indeplinesc criteriile de ESG ale ECPI.

Seria de indici ECPI ofera un instrument esential pentru analiza de risc si performanta companiilor in ceea ce priveste activitatile legate de ESG si pentru a evalua performanta managerilor de active bazate pe durabilitate. Criteriile de responsabilitate sociala utilizate pentru selectarea elementelor constitutive ale indicilor permit investitorilor sa isi exprime interesul in problemele legate de durabilitate si sa le pozitioneze pe agenda companiei.

Angajamentul Enel de a oferi cele mai inalte standarde de durabilitate a atras un interes tot mai mare din partea fondurilor de investitii responsabile din punct de vedere social (SRI). Pe baza celor mai recente date din iunie 2017, SRI-urile detin 8,4% din actiunile Enel, in  crestere fata de nivelul de 8% din decembrie 2016, si reprezentand 11% din actiunile libere la tranzactionare ale Grupului (10,5% in decembrie 2016).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.