ENEL a fost reconfirmata in indicele FTSE4Good

Logo Enel

Logo Enel

Compania Enel a fost reconfirmata in indicele FTSE4Good, unde sunt listate companii in functie de performantele lor in domenii precum lupta impotriva schimbarilor climatice, guvernanta, respectarea drepturilor omului si lupta impotriva coruptiei.

Performanta acestor companii este evaluata pe baza unor criterii de mediu, sociale si de guvernanta (“ESG”). Prezenta Enel in cadrul acestui indice a fost reconfirmata in urma evaluarii FTSE4Good din luna decembrie 2017.

Creata de compania FTSE Russell, care dezvolta indici la nivel mondial,  FTSE4Good reprezinta o serie de indici bursieri, conceputi pentru a sprijini investitiile in companiile sustenabile. Managementul bazat pe transparenta si criteriile ESG definite in mod clar, fac din indicii FTSE4Good instrumente potrivite pentru o gama larga de investitori, atunci cand creeaza sau evalueaza produse de investitii sustenabile. 

In plus fata de FTSE4Good, Enel este de asemenea inclus in cei mai importanti indici de sustenabilitate din lume, inclusiv Dow Jones Sustainability Index World, indicii Euronext Vigeo Eiris, indicii STOXX Global ESG Leaders si Indicele Carbon Disclosure Leadership.

Angajamentul Enel de a respecta cele mai inalte standarde de sustenabilitate a atras din ce in ce mai mult atentia fondurilor de investitii responsabile social. Conform celor mai recente date din iunie 2017, fondurile de tip ISR (Investitor Responsabil Social) detin 8,4% din totalul actiunilor Enel, in crestere fata de nivelul de 8 % din decembrie 2016, si reprezinta 11% din free-float-ul Grupului (10.5% din decembrie 2016).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.