Enel a premiat castigatorii programelor educationale Play Energy si We are Energy

Enel Romania a premiat castigatorii celei de-a 7-a editii a concursului national Play Energy si pe cei ai competitiei interne We are Energy. Cele doua proiecte promoveaza diseminarea cunostintelor si constientizarii cu privire la probleme de energie, implicand copiii si tinerii in descoperirea lumii stiintei si energiei. Scopul proiectului Play Energy este de a creste gradul de constientizare in randul tinerelor generatii asupra lumii complexe a energiei. Tema de anul acesta, „Patrunde in inima energiei”, a ajuns in peste 800 de scoli si la 40.000 de elevi din Romania, un numar de 334 de proiecte fiind inscrise in competitie. Premiul intai in cadrul competitiei pentru licee a fost acordat anul acesta echipei formate din trei elevi (clasa a 11-a) ai Colegiului National Grigore Moisil, Bucuresti, pentru proiectul lor „Energie pas cu pas”.

„Sub coordonarea profesoarei Simona Buiu, cei trei elevi au realizat un proiect ce foloseste energie produsa de mers in generarea de electricitate. Echipa a proiectat prototipul si a calculat eficienta acestuia in cazul in care proiectul e implementat intr-un parc cu o suprafata de 2 kilometri patrati”, spun organizatorii competitiei.

Locul doi a fost ocupat de clasa a XI-a de la Colegiul National Regina Maria din Constanta, pentru proiectul „The Smart House” („Casa inteligenta”). Premiul trei a fost obtinut de elevii clasei a X-a A a Liceului Teoretic Sebis din Arad, pentru proiectul „Electricitatea este… puterea mea”.
La categoria gimnaziu, premiul intai a fost castigat de elevii clasei a VI-a de la Scoala Gimnaziala nr. 6, Timisoara, pentru proiectul „Fluxul de calatori – generator de electricitate”. Locul doi a fost ocupat de proiectul „Let’s play with energy” („Sa ne jucam cu energia”) al clasei a VI-a A de la Colegiul National Regina Maria din Constanta. Premiul trei a mers la Scoala Gimnaziala nr. 23 Sf. Silvestru din Bucureşti, pentru elevii clasei a V-a A, cu proiectul „Casuţele eco”.

We are Energy se adreseaza copiilor angajatilor Enel, avand drept scop educarea tinerei generatii in spiritul valorilor sociale. Tema de anul acesta, „Reteta pentru sanatate”, a incredintat valorile Enel imaginatiei si creativitatii copiilor. Copiii au putut inscrie proiecte la 2 categorii – Am grija de… si Retetele We are Energy. Cei 15 castigatori (cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani) provin din toate judetele in care Enel activeaza in Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.