ENEL: Actiunile de combatere a schimbarilor climatice, recunoscute la nivel global

Enel a fost inclus pentru al doilea an consecutiv in clasamentul Climate A al platformei non-profit de informare globala asupra mediului CDP (fostul Carbon Disclosure Project). Aceasta cuprinde companii din intreaga lume, identificate ca fiind lideri mondiali prin masurile adoptate ca raspuns la schimbarile climatice.

CDP a recunoscut actiunile Enel in ceea ce priveste reducerea emisiilor de carbon, diminuarea riscurilor climatice si contributia la o economie bazata pe emisii reduse de carbon.

Clasamentul „Climate A” din 2017 include 112 companii globale, selectate din peste 2.000 de companii care participa in programul CDP de informare asupra schimbarilor climatice. Includerea in clasamentul „Climate A” se bazeaza pe un punctaj care evalueaza gradul de constientizare al unei companii cu privire la problemele legate de schimbarile climatice, metodele de gestionare si progresul in ceea ce priveste masurile intreprinse in domeniul schimbarilor climatice.

Francesco Starace CEO EnelAngajamentul Enel in ceea ce priveste actiunile de mediu este parte integranta a strategiei de afaceri a Grupului, asa cum reiese din promisiunea de a reduce complet emisiile de dioxid de carbon din operatiunile sale pana in 2050 si din atentia sporita acordata dezvoltarii energiei regenerabile la nivelul Grupului, in conformitate cu angajamentul asumat pentru respectarea Obiectivului  13 de Dezvoltare Durabila al Organizatiei Natiunilor Unite, care implica luarea unor masuri urgente pentru combaterea schimbarilor climatice”, a declarat Francesco Starace, CEO al Grupului Enel.

CDP este o organizatie internationala nonprofit care promoveaza implicarea si constientizarea de catre investitori, companii, orase, state si regiuni din intreaga lume a problemelor de mediu pentru a permite luarea unor decizii responsabile privind actiunile in domeniul climatic.

Grupul Enel este, totodata, inclus in indici de sustenabilitate importanti la nivel global precum Dow Jones Sustainability Index World, FTSE4Good, Euronext-Vigeo.

In plus, Enel a fost singura companie de utilitati si prima companie italiana inclusa in clasamentul din 2017 al publicatiei Fortune, ”Companii care schimba lumea” facand parte din topul celor mai importante 50 de companii din lume care au avut un impact social pozitiv in urma activitatilor pe care le intreprind conform strategiei si operatiunilor de business. Enel este, de asemenea, singura companie italiana pe care think-tank-ul european, InfluenceMap, a inclus-o in clasamentul celor mai influente companii care lupta impotriva schimbarilor climatice in raportul din 2017 „Politicile companiilor cu privire la amprenta emisiilor de carbon: Cele mai Influente 50 de companii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.