ENEL Cuore a reabilitat sectia pentru copii din Spitalul Constanta

In urma unei donatii de 316.000 de euro din partea fundatiei Enel Cuore Onlus, copiii din judetul Constanta, precum si cei din zonele invecinate, pot beneficia acum de o clinica pediatrica la standarde europene in cadrul celui mai important spital din regiune. Proiectul a fost dezvoltat printr-un parteneriat cu Fundatia Scheherazade, lucrarile de constructie urmarind renovarea completa a sectiei de ambulatoriu pediatric, cu o suprafata totala de 750 metri patrati. Lucrarile au inclus inlocuirea retelei electrice, a tevilor de alimentare cu apa/evacuare a apelor reziduale, ridicarea unor pereti, inlocuirea tamplariei ferestrelor si pardoselii cu altele moderne, realizate din materiale antibacteriene, precum si remodelarea intregului spatiu disponibil, in vederea alinierii la normele Uniunii Europene.

“Donatia Enel Cuore si renovarea acestei sectii au adus o imbunatatire majora a conditiilor din cadrul ambulatoriului de pediatrie, de care vor beneficia mii de copii tratati aici in fiecare an. Inca o data, Enel Cuore a efectuat o schimbare pozitiva si a oferit sprijin fundamental pentru comunitatile in care Grupul Enel opereaza”, a declarat Luca D’Agnese, Country Manager Enel Romania, in numele Enel Cuore.

Sectia ambulatoriu de pediatrie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta ofera tratament unui numar de peste 43.000 de pacienti anual si este unitatea medicala cea mai importanta rezervata copiilor din judetele Constanta, Ialomita si Tulcea. Unitatea asigura atât tratament de urgenta cât si spitalizare de zi pentru familiile care merg in statiunile de la Marea Neagra in timpul vacantei de vara. Clinica dispune de o echipa medicala compusa din 10 medici pediatri si 10 asistente medicale cu specializarea pediatrie, de multiple facilitati dedicate interventiilor chirurgicale, ortopediei, oncologiei, hematologiei, diabetului, bolilor metabolice si de nutritie, dermatologiei, oftalmologiei, precum si un centru de sanatate mintala pentru copii.

Enel Cuore Onlus si Fundatia Scheherazade au colaborat si in trecut, la un alt proiect important, prin renovarea completa si modernizarea a doua etaje din cadrul Spitalului de copii Marie Curie din Bucuresti, in urma unei donatii de 500.000 de euro din partea organizatiei non-profit a Enel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.