Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Enel Cuore Onlus si Salvati Copiii au inaugurat centrul “Crestem impreuna”

Enel Cuore Onlus, impreuna cu Salvati Copiii Romania, a inaugurat un centru educational pentru sustinerea copiilor ramasi acasa ca urmare a plecarii parintilor la munca in strainatate. Realizat in cadrul programului “Crestem Impreuna”, centrul educational se afla in incinta Scolii nr. 141 Ion I. C. Bratianu din sectorul 5 al Capitalei, una din cele mai defavorizate zone din Bucuresti. Circa 31 de copii au fost deja identificati ca beneficiari ai acestui program. Programul “Crestem Impreuna” sustine o noua categorie de copii in risc, respectiv- copiii ramasi singuri acasa din cauza migratiei fortei de munca spre Europa de Vest.

“Sprijinul oferit oamenilor care isi dedica efortul zi de zi pentru a ajuta comunitatile defavorizate sa depaseasca greutatile este esenta activitatilor Enel Cuore in domeniul asistentei sociale. Aceste activitati au fost derulate pe parcursul ultimilor 10 ani, cu precadere in beneficiul copiilor”, a declarat Novella Pellegrini, Secretar General al Enel Cuore Onlus.

Datele furnizate de Directia Protectia Copilului in anul 2012 indica faptul ca in Romania sunt 79.901 de copii ai caror parinti muncesc in strainatate. Dintre acestia, 22.993 de copii au ambii parinti plecati, ei fiind lasati in grija rudelor sau, in unele cazuri mai severe, chiar in grija asistentilor maternali. Numai in Bucuresti, 468 de copii au unul dintre parinti plecat la munca in strainatate, in timp ce 110 copii cresc fara parinti, conform datelor oficiale.

„Copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate dezvolta probleme speciale, unele de ordin emotional, altele cu repercusiuni in ceea ce priveste adaptabilitatea scolara si chiar protectia sociala. Multi dintre ei devin nesiguri pe ei si abandoneaza scoala, pentru ca nu fac fata solicitarilor pedagogice sau pentru ca nimeni nu se preocupa de educatia lor. Salvati Copiii le acorda sprijin acestor copii atat in activitatea lor scolara cat si in viata lor sociala si emotionala, prin consiliere si dezvoltarea unor programe de timp liber”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Organizatia Salvati Copiii Romania deruleaza programul “Crestem Impreuna” din anul 2010, cu suportul Enel Cuore Onlus. Porsche Romania si MoneyGram International  s-au alaturat sustinatorilor in 2012. Inceput initial in 8 localitati, in urma solicitarilor din alte orase, programul s-a extins, ajungand in prezent la 16 centre.

In cei trei ani de implementare, 2080 de copii au fost inclusi in program, 1700 de parinti si reprezentanti ai copiilor au participat la intalniri lunare de informare si la sedinte de consiliere sociala si psihologica, 1354 de copii au comunicat cu parintii lor prin intermediul calculatoarelor puse la dispozitie de Salvati Copiii Romania, 565 de voluntari au fost pregatiti si s-au implicat activ in organizarea si desfasurarea activitatilor, 15 retele interinstitutionale (formate din reprezentanti ai DGASPC, ISJ, primariilor si scolilor) au fost create in fiecare localitate, organizandu-se 92 de intalniri de lucru cu 667 de participanti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Nestlé si-a propus ca pana in 2025 sa utilizeze doar ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile si sa reduca utilizarea materialelor plastice noi cu o...

Featured

Cu sprijinul LIDL România, Fundația pentru SMURD continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție...