ENEL: Elevi romani, premiati la Roma in cadrul concursului PlayEnergy

Elevii Clasei a X-a A de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Constanta au fost premiati la Roma, in cadrul celei de-a noua editii a concusului PlayEnergy, desfasurat de Enel. Elevii romani, sub indrumarea profesoarei Tartiu Mariana, au realizat proiectul „Distractie alternativa”. Reusita elevilor romani este impresionanta, daca tinem cont ca la editia din acest an a concursului au participat 465.000 de elevi si peste 9.840 de scoli din Italia si din alte tari, care au inscris in competitie nu mai putin de 2.520 de proiecte. La eveniment a fost prezent si celebrul cantaret si compozitor italian Eros Ramazzotti. Artistul a participat la ceremonie prin conexiune video din Budapesta, unde are loc unul dintre concertele incluse in turneul sau european „cu zero emisii”, devenit posibil gratie parteneriatului cu Enel.

„Prin PlayEnergy, Enel isi confirma angajamentul fata de tineri si scoli. Scopul proiectului este sa informeze si sa responsabilizeze tinerele generatii in legatura cu problemele ce tin de consumul energetic, incurajându-le sa descopere lumea stiintei si a energiei. Elevi din Romania, Italia, Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Panama, Rusia si Slovacia au fost indemnati sa isi puna in valoare creativitatea si talentul artistic in cadrul competitiei Energia CreAttiva. Participantii au fost provocati sa gaseasca modalitati creative de a produce energie si de a utiliza sursele existente intr-un mod cat mai inteligent”, spun organizatorii competitiei.

Marea finala, organizata la Roma, le-a oferit tuturor participantilor PlayEnergy ocazia sa se cunoasca si sa faca schimb de idei. Printre invitatii speciali ai evenimentului din Roma s-a numarat si o delegatie de elevi de la scoala Collegio El Valle din Madrid, care a participat la Endesa Educa, programul educational PlayEnergy pentru scolile spaniole, care include activitati de invatare si vizite la centrale electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.