ENEL GREEN POWER ESPANA a inceput constructia a trei noi parcuri solare

enelEnel Green Power España, divizia de energie regenerabila a Endesa, a inceput constructia a trei centrale solare cu o capacitate totala de aproximativ 127 MW   in municipalitatea Logrosán, langa Cáceres.

Cele trei centrale fotovoltaice Baylio, Dehesa de los Guadalupes si Furatena, presupun o investitie totala de aproximativ 100 de milioane de euro, fiecare urmand sa aiba o capacitate instalata de peste 42 MW .

Cele trei centrale solare care vor fi compuse din aproximativ 372.000 de module fotovoltaice sunt programate sa intre in functiune pana la sfarsitul anului 2019. Odata ce vor deveni complet operationale, acestea vor produce peste 240 GWh de energie anual, ajutand la prevenirea emisiilor unei cantitati de 120.000 de tone de CO2 anual.

“Inceperea constructiei primelor noastre parcuri solare in regiunea Extremadura este un punct de reper important atat pentru grupul nostru, cat si pentru intreaga tara, intentia noastra fiind sa ne lasam amprenta de energie solara fotovoltaica si in zone noi de pe piata spaniola, in timp ce continuam sa ajutam tara sa isi atinga obiectivele privind energia regenerabila”, a declarat Antonio Cammisecra, Directorul liniei de afaceri globale privind energia regenerabila, Enel Green Power (“EGP”).

Cele trei proiecte vor avea la baza modelul ”Sitului de Constructie Sustenabil” al Enel Green Power, care include folosirea unui sistem fotovoltaic cu o capacitate de 20 kW pe fiecare sit, pentru a acoperi nevoile energetice in timpul constructiei, precum si alte initiative ce au ca scop implicarea populatiei locale in faza de constructie.

EGPE va utiliza procese si echipamente de constructie inovatoare pe aceste trei situri, inclusiv drone pentru studiu topografic, urmarirea inteligenta a unor componente precum panouri solare, transformatoare si cabluri, precum si platforme digitale avansate si solutii software pentru a monitoriza avansul si calitatea constructiei si pentru a sustine activitatile sitului si punerea in functiune a centralelor. Aceste procese si echipamente vor asigura o colectare mai precisa, mai rapida si mai fiabila a datelor, imbunatatind calitatea procesului de constructie si facilitand comunicarea dintre echipele de pe santier si cele de la distanta.

Cele trei centrale fac parte dintr-o serie de sapte proiecte fotovoltaice cu o capacitate totala de 339 MW care au fost acordate EGPE in urma licitatiei de energie regenerabila din iulie 2017. Celelalte proiecte includ un parc localizat in Murcia, Totana, a carui constructie a inceput in septembrie, si inca trei in Extremadura, in orasele Talarrubias si Casas de Don Pedro din provincia Badajoz. In plus, in urma licitatiei de energie regenerabila organizata de statul spaniol in mai 2017, compania a primit proiecte eoliene cu o capacitate instalata de 540 MW.

Capacitatea totala de 879 MW de energie eoliana si solara acordata in cadrul acestor doua licitatii va presupune o investitie de peste 800 milioane de euro pana in 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.