Enel Green Power si CCE Australia incep colaborarea in domeniul energiei valurilor

enel - CCE CETO6Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a Grupului Enel, si Carnegie Clean Energy, compania australiana specializata in dezvoltarea de energie regenerabila, au semnat un acord de colaborare pentru dezvoltarea si testarea CETO 6 generatorul CCE  de energie din valuri.

Conform termenilor acordului, EGP si Carnegie vor lucra impreuna la identificarea, dezvoltarea si investitia in noi oportunitati pentru producerea de energie prin intermediul sistemului CETO 6 in Australia, Europa si la nivel global.

EGP va investi aproximativ un million de euro (1,6 milioane dolari australieni) in activitatile de colaborare mentionate in acord.

Antonio Cammisecra, Director al Enel Green PowerEGP este o companie activa in descoperirea si promovarea celor mai inovatoare tehnologii din domeniul energiei regenerabile, iar energia marina este unul dintre cele mai atragatoare si pline de provocari astfel de exemple. Valurile puternice ale Australiei reprezinta una dintre cele mai atractive surse de energie existente. Acordul cu CCE, o companie activa in domeniul cercetarii energiei marine de peste zece ani, ne ajuta sa folosim una dintre cele mai revolutionare tehnologii de generare de energie, cu un potential semnificativ de dezvoltare”, a declarat Antonio Cammisecra, Director al Enel Green Power.

Conform acordului semnat, EGP si CCE vor coopera in cadrul Albany Wave Energy Project (AWEP), un proiect de dezvoltare sustinut de guvern ce presupune proiectarea, productia, instalarea si testarea pe o perioada de 12 luni a sistemului CETO 6 complet operational aflat pe coasta Albany, din Australia de Vest. Etapa de testare AWEP va incepe in prima jumatate a anului 2020.

Conform acordului, EGP are posibilitatea de a deveni membru tehnic al consiliului CCE si al Centrului Wave Energy Research administrat de Universitatea Australiei de Vest, cu sprijinul Guvernului Australiei de Vest.

Noul generator de energie marina CETO 6 reprezinta continuarea dezvoltarii de catre CCE a sistemului CETO 5. Noul sistem incorporeaza la bord productia de energie electrica, precum si multiple puncte de ancorare si module PTO (Power Take-Off), care sunt folosite pentru a transforma energia cinetica a valurilor in energie electrica. CETO 6 va avea o capacitate instalata de 1,5 MW, ceea ce presupune o crestere substantiala fata de nivelul de 240 kW ai unitatii anterioare, CETO 5. Prin potentialul crescut de productie de energie determinat de multiplele puncte de ancorare si module PTO, CETO 6 poate deveni competitiv in raport cu alte tehnologii de energie regenerabila deja cunoscute pe piata,   dupa ce va fi produs in volume mari si instalat in proiecte de generare de capacitate mare.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a Grupului Enel, este dedicata dezvoltarii si operarii surselor regenerabile de energie din intreaga lume, cu prezenta in Europa, America, Asia, Africa si Oceania. Enel Green Power este lider mondial in sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionata de 42 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliana, solara, geotermala, biomasa si hidroenergie si reprezinta un promotor al integrarii tehnologiilor inovatoare in centralele de energie regenerabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.