Enel isi reconfirma statutul de lider in sustenabilitate

enelEnel a fost confirmata inca o data in prestigiosul index FTSE4GOOD, cu un punctaj total de 4,3 din 5 in ceea ce priveste performanta in ESG (Protectia mediului – Social – Guvernanta). Indexul FTSE4GOOD masoara performanta companiilor in domenii precum lupta impotriva schimbarilor climatice, guvernare, respect pentru drepturile omului si masuri anti-coruptie. Enel Green Power, compania de energie regenerabila a grupului a fost, de asemenea, confirmata in index.Alto_Casillas

Francesco Starace CEO EnelIncluderea companiei in indexul FTSE4GOOD, din care facem parte inca din 2011, confirma inca o data soliditatea politicilor de sustenabilitate ale Enel si reprezinta pentru noi un stimulent pentru a continua sa implementam integrarea ESG in toate aspectele business-ului nostru”, a declarat Francesco Starace, CEO si director general al Enel.

Creat de compania globala FTSERussell, FTSE4GOOD reprezinta o serie de indexuri menita sa sustina investitiile in actiuni ale companiilor, in baza performantelor ESG ale acestora. Prin aceasta realizare, Enel isi reconfirma statutul de lider in sustenabilitate, prin includerea in toti indicii principali de sustenabilitate la nivel global: in ultimii 11 ani, grupul a facut parte din Dow Jones Susteinability Index World si Dow Jones Sustainability Index Europe. Enel este inclusa, de asemenea, in Carbon Disclosure Project si in STOXX Global ESG leaders.

Angajamentul Enel a atras interesul fondurilor de investitii in responsabilitate sociala care, ca segment de management al investitiilor, continua sa isi mareasca participatiunea in Enel, in ciuda mediului macroeconomic dificil. Conform ultimelor cifre din 31 decembrie 2014, capitalul social al Enel include 134 investitori responsabili social (117 in 2013), ce detin 5,9% din totalul de actiuni (5,5% in 2013), echivalentul a 8,6% din actiunile disponibile spre tranzactionare (8% in 2013).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.